Kip met erwten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een zomers gerecht van erwten, asperges, munt en kip, ingrediënten die het lekkerst zijn als de zon schijnt. Voor mij is het de munt die het gerecht zo extra lekker maakt. Haal met onderstaande recept de zon in je keuken en geniet van deze heerlijk verse groenten.

Ingrediënten:

1 portie kipfilet (als alternatief kan kalkoenfilet of eendenborst worden gebruikt)
½ portie erwten
½ portie asperges
3 takjes munt
¼ tl zwarte peper
Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een ​​oven voor op 170˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de kipfilet op de bakplaat en breng op smaak met zwarte peper en Himalaya zout. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Om uitdrogen te voorkomen, kun je ook de eerste 15 minuten aluminiumfolie over de kipfilet leggen.
  3. Rooster de kipfilet in 20 minuten gaar.
  4. Vul een pan met water en breng aan de kook.
  5. Doe de erwten en asperges in de pan en kook 4-5 minuten tot ze gaar zijn.
  6. Giet de groenten af en leg ze op de bodem van een serveerschaal.
  7. Leg de kipfilet op de groenten en voeg de muntblaadjes toe.

Geroosterde kip is snel en eenvoudig te bereiden, met slechts wat zwarte peper en zout als smaakmakers. Het vlees wordt gecombineerd met verse en lichte groenten, zoals erwten en asperges. Licht gekookte groenten behouden hun kleur, smaak en textuur, dus gebruik deze methode ook eens met andere soorten groenten.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page