Een traject op maat

Het Metabolic Balance plan is niet zomaar een plan, maar een persoonlijk plan voor jouw nieuwe levensstijl. Aan de hand van jouw bloedwaarden stellen wij een voedingslijst samen met uitgebalanceerde menuvoorstellen. Natuurlijk hoef jij dit niet alleen te doen. Je wordt uitstekend ondersteund door een van onze begeleiders, die je zelf kiest. En om een beeld te krijgen wat je precies kunt verwachten, sluiten we de pagina af met onze richtlijnen en een voorbeeld plan. Zo zorgen wij voor een traject op maat.

Een traject op maat

Het Metabolic Balance plan is niet zomaar een plan, maar een persoonlijk plan voor jouw nieuwe levensstijl. Aan de hand van jouw bloedwaarden stellen wij een voedingslijst samen met uitgebalanceerde menuvoorstellen. Natuurlijk hoef jij dit niet alleen te doen. Je wordt uitstekend ondersteund door een van onze begeleiders, die je zelf kiest. En om een beeld te krijgen wat je precies kunt verwachten, sluiten we de pagina af met onze richtlijnen en een voorbeeld plan. Zo zorgen wij voor een traject op maat.

afvallen met begeleiding

Een gezonde levensstijl voor de lange termijn

Met ons persoonlijke voedingsplan heb je een goede basis om van start te gaan met je nieuwe levensstijl. Maar het veranderen van je levensstijl zal niet vanzelf gaan. Voor niets gaat de zon op is de bekende uitdrukking, en dat klopt natuurlijk. Het aanleren van een nieuwe gewoonte vraagt discipline en het duurt een aantal weken om er een gewoonte van te maken. We zijn nu eenmaal gewoontedieren en iets nieuws doen geeft daarom sowieso weerstand. Ook al ben je bewust van de voordelen van je keuze op de lange termijn, het is makkelijker om te kiezen voor de voldoening of het plezier op de korte termijn. Om er voor te zorgen dat jij Metabolic Balance met succes integreert in je leven voor de lange termijn, vinden wij het belangrijk dat je er niet alleen voor staat. Daarom wordt Metabolic Balance uitsluitend aangeboden in combinatie met begeleiding.

Kosten dietiste

Samen met jouw begeleider

Jouw begeleider zorgt ervoor dat je met succes jouw voedingsplan integreert in je leven. Hij/zij moedigt je aan en ondersteunt je. Tijdens de consulten is er aandacht voor jouw persoonlijke situatie. En als je bij het doorbreken van je patronen ergens vastloopt, zoek je samen naar oplossingen. Heb je ernstige klachten of ziekten, grote tekorten, of spelen er bijzondere situaties in je leven? Vanuit de eigen professie kan de begeleider vaak een gericht advies geven voor mogelijke aanvullingen om je optimaal te begeleiden. Vanaf fase 3, wanneer je geleidelijk aan weer alles gaat eten, maakt de begeleider je attent op de signalen van je lichaam. Hierdoor word je bewust wat voeding met je doet en kun je zelf de keuze maken hoe jij je wilt voeden. Deze op maat gemaakte begeleiding is cruciaal voor jouw succes, want ieder mens is uniek qua leven, routines en gewoontes. Zo kun je gemakkelijk en met plezier je leefstijl aanpassen en je successen vieren.

Heb je voedingsmiddelen in je lijst staan waarvan je niet direct een recept op onze website vindt? De begeleider heeft vaak goede ideeën, zodat je toch een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten.

Vind een begeleider in jouw buurt
Kosten dietiste
Orthomoleculair eten

Orthomoleculaire principes

Onze begeleiders zijn gediplomeerd orthomoleculair therapeut, natuurgeneeskundige, diëtist, personal trainer of leefstijlcoach met hun eigen praktijk. Wat betreft Metabolic Balance zijn ze allemaal gelijk opgeleid, waarbij de focus wordt gelegd op het functioneren van de stofwisseling.

Jouw stofwisseling zorgt er voor dat jij energie uit je voeding haalt om te kunnen leven. Door langere tijd niet optimaal te eten of bijvoorbeeld stress kan je stofwisseling uit balans raken. Dat heeft gevolgen voor jouw gezondheid en vitaliteit. Wij geloven er in dat ieders lichaam in staat is om zichzelf weer te resetten, zodat de voeding kan worden opgenomen en omgezet in bruikbare energie in plaats van vet. Daarvoor moeten natuurlijk wel alle benodigde bouwstoffen via de voeding worden aangeleverd.

Daarom is Metabolic Balance gebaseerd op orthomoleculaire principes. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op preventie van ziekte en het verbeteren van de gezondheid door middel van gezonde basisvoeding. Bij Metabolic Balance doen we dit onder andere door te letten op de verhouding van de macronutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten), het selecteren van langzame koolhydraten, met weinig zetmeel, voldoende vezels, zuur-base verhouding en afwisseling.

“Laat voeding uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel uw voeding” – Hippocrates –

Bloedonderzoek voeding

De juiste voedingsmiddelen voor jouw lijf

Wat is gezonde basisvoeding? Op het moment dat jij je lichaam wilt resetten, is gezonde basisvoeding voor iedereen anders. De juiste voedingsstoffen voor jouw lichaam zijn namelijk afhankelijk van de staat van jouw lichaam op dat moment. Daarom analyseren wij jouw bloedwaarden om een persoonlijk voedingsplan te maken. Samen met je klachten en lichaamsmaten geeft dat ons inzicht in je algemene gesteldheid. We signaleren welke voedingsstoffen je tekort komt, welke je voldoende hebt of juist teveel voor een optimale stofwisseling. Aan de hand van deze uitslag en alle gegevens, berekent ons computerprogramma hoe de ontbrekende stoffen in jouw lichaam weer kunnen worden aangevuld. Als de waarden voor ijzer of calcium bijvoorbeeld te laag zijn, zoekt het computerprogramma naar voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan deze stoffen. En op deze manier wordt door ons computersysteem voor elke fase binnen Metabolic Balance een voedingsmiddelenlijst opgesteld met ingrediënten die passen bij jouw lichaam.

Bloedonderzoek voeding

Bewustwording is de eerste stap naar verandering…

Richtlijnen voeding

Richtlijnen om af te vallen

Naast de juiste voedingsmiddelen willen wij er ook voor zorgen dat je ook de juiste verhoudingen binnen krijgt. Daarom wordt in jouw plan ook jouw “portiegrootte” voor koolhydraten, vetten en eiwitten vastgesteld.

Tot slot willen we er voor zorgen dat je de voedingsmiddelen voldoende afwisselt. Niet alleen tussen de groepen maar ook binnen de specifieke groepen zelf. Hierdoor krijg je van alle benodigde voedingsstoffen echt de meest optimale hoeveelheid binnen. Ter ondersteuning voegen wij daarom in jouw persoonlijk voedingsplan 9 menuvoorstellen toe.

Zo heb je met jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst, jouw portiegrootte, 9 menuvoorstellen en onze 8 regels de juiste handvatten voor je nieuwe gezonde levensstijl.

Dieet schema
Dieet schema

Meer weten? Lees onze blogs over onze methode