Veelgestelde vragen en antwoorden

Heb je een vraag over het Metabolic Balance programma, of is er iets onduidelijk? Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden, gerangschikt per onderwerp.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Heb je een vraag over het Metabolic Balance programma, of is er iets onduidelijk? Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden, gerangschikt per onderwerp.

Veelgestelde vragen over…

Algemene zaken

Wat kan ik verwachten?

Het Metabolic Balance programma is opgedeeld in vier fasen.
Fase 1: In de voorbereidingsfase is het doel je lichaam te resetten in slechts twee dagen. Zodat je lichaam om schakelt naar energie die van binnenuit komt: de vetreserves.
Meer weten? Lees jde ervaring van Danielle, één van onze deelnemers, over de eerste fase van het programma.
Fase 2: In deze fase eet je de natuurlijke voedingsmiddelen van jouw lijst, zodat je ontgift en in combinatie met onze 8 regels komt je stofwisseling weer in balans. Deze fase duurt net zolang tot je jouw gewenste doel hebt bereikt (minimaal 14 dagen).
Meer weten? Lees de ervaring van Danielle over de eerste helft van fase twee en haar ervaring met de tweede helft van fase twee.
Fase 3: Nu je in balans bent mag je nieuwe voedingsmiddelen uitproberen en ervaren wat dat met je lichaam doet. Aan de hand van dit gevoel kies je nu zelf wat je wel en niet wilt eten.
Fase 4: Je hebt een nieuwe levensstijl geïmplementeerd en zo blijft jouw stofwisseling in balans. De regels zijn inmiddels een gewoonte voor je geworden en je kunt weer helemaal op jezelf vertrouwen om bewuste keuzes (qua hoeveelheden & voedingsmiddelen) te maken.
Wil je meer weten over de uitgangspunten en richtlijnen van ons voedingsplan of wil je graag een voorbeeld inzien? Ga dan naar onze “starten-hoe?” pagina.

Waarom geeft Metabolic Balance wel een blijvend resultaat?

Metabolic Balance is geen dieet in de traditionele zin. Je wordt gerest vanuit de basis. Jij krijgt een persoonlijk voedingsplan dat is afgestemd op jouw bloedwaarden en dus jouw lichaam. En door de voedingsmiddelen te eten die op jouw lijst staan, wordt je stofwisseling gereset. Met als resultaat dat je zult afvallen.
Ben je op je gewenste gewicht? Nu je stofwisseling weer in balans is en je met behulp van jouw begeleider hebt geleerd hoe je dat zo kunt houden, blijf je op gewicht. Zelfs nu je niet meer vastzit aan een voedingslijst en hoeveelheden. Dat komt omdat je lichaam is gerest en de voedingstoffen weer worden omgezet in energie in plaats van in vet.
Betekent dit dat je voor altijd je streefgewicht behoudt? Nee, als je elke dag een zak chips eet, 3 keer in de week naar de McDonald’s gaat of hele taarten weg eet, zul je op een gegeven moment gewoon weer aankomen. De vraag is echter of je daar nog behoefte aan hebt. Nu je stofwisseling in balans is, zijn ook je smaak- en reukvermogen verfijnder en zul je weer echt genieten van smaakvolle maaltijden. Dus als je normaal blijft eten, wat ook betekent lekker uit eten gaan of bij een feest een gebakje eten, dan blijf je inderdaad op je streefgewicht.

Waarom is een goede stofwisseling belangrijk?
Door jouw stofwisseling weer in balans te brengen, zal je lichaam voedingsstoffen omzetten in bruikbare energie in plaats van (buik)vet. Zo kun je gezondheidsproblemen voorkomen of zelfs verhelpen. Maar dat is niet alles. Bekijk ook eens onze blogs over de overige voordelen van een goede stofwisseling.

Wordt er van mij verwacht dat ik calorieën tel?

Nee, dit wordt zeker niet van je verwacht. Wel zal je in het begin je porties moeten wegen. Dit omdat het eten van de juiste hoeveelheden er voor zorgt dat je stofwisseling optimaal kan functioneren. Om die reden berekenen wij aan de hand van jouw eigen stofwisseling de juiste hoeveelheden. Deze kan je terugvinden in je persoonlijke voedingsplan.
Wil je graag een voorbeeld inzien? Ga dan naar onze “starten-hoe?” pagina.

Zit ik voor altijd vast aan een dieet?

Nee, bij Metabolic Balance zorgen wij ervoor dat jouw stofwisseling wordt gereset. Zodra je stofwisseling is gerest, zal je voeding omzetten in energie in plaats van in vet. Op het moment dat jij je streefgewicht bereikt hebt, zul je in fase 3 langzaam je voedingsmiddelenlijst en hoeveelheden uitbreiden. Dit doe je op geleide van je ervaring met de nieuwe voedingsmiddelen. Want nu je stofwisseling weer in balans is, kun je zelf voelen wat voeding met je lichaam doet. Onbewust heb je een nieuw voedingspatroon aangeleerd en zit je inmiddels in fase 4. Je geniet van  je maaltijden, zonder dat je aan lijstjes of hoeveelheden vastzit. Je kunt zeker kiezen voor een gebakje of lekker uit eten gaan.
Het verschil met voorheen is dat je met behulp van je begeleider nu bewust bent wat eten met je doet, hoe je lichaam werkt en voelt. Het kiezen voor een gebakje is nu een bewuste keuze geworden: je geniet ervan. En je schuift het niet gedachteloos naar binnen. Maar het is niet alleen een bewuste keuze. Je smaak- en reukvermogen is verfijnder geworden. En dan kan het best zo zijn, dat je het gebakje laat staan als het toch niet zo lekker is als verwacht. De voedingskeuzes die jij nu maakt, doe je op basis van hoe jij je wilt voelen. En waarvn jij echt geniet. Je bent inmiddels afgekickt van je oude gewoonte en die oude behoefte hoeft niet meer te worden vervuld.

Wanneer kan ik beginnen?

Over het algemeen kun je binnen twee weken na het introductieconsult met jouw begeleider en de bloedafname, beginnen. Je ontvangt dan een gepersonaliseerd voedingsplan, gebaseerd op jouw bloedwaarden. Wel is het verstandig rekening te houden met jouw eigen agenda: ga je binnenkort op vakantie of komen de feestdagen eraan? Dan is het slim om hierna te starten met het programma.

Is het bewezen dat Metabolic Balance werkt?

Onder 524 Metabolic Balance deelnemers is een onderzoek gedaan waarbij zij een jaar lang zijn gevolgd. Elk kwartaal is bij hen de kwaliteit van leven gemeten. Bij de start van het onderzoek gaf slechts 1/3 van de deelnemers aan tevreden te zijn met hun kwaliteit van leven. Aan het einde van het jaar was dit toegenomen tot ruim 2/3. Daarnaast zijn aspecten als het cholesterolgehalte en het gewicht onderzocht. Voor beiden is een serieuze verbetering vastgesteld bij de onderzochte deelnemers (bron: Journal of Nutrition and  Metabolism). Daarnaast heeft een vergelijkingsonderzoek uitgewezen dat Metabolic Balance als enige programma bij 62,5% van de deelnemers een langdurig succes werd behaald op het gebied van gewichtsverlies (bron: Britisch Medical Journal).
Kortom, de verbetering van de kwaliteit van leven door het Metabolic Balance programma is groot. 

Wat zijn de kosten van het programma?

Uit onderzoek is gebleken dat voor een succesvolle verandering van levensstijl gemiddeld 10 consulten nodig zijn. Daarom bieden wij, voor een adviesprijs van 975 euro, een totaalpakket aan bestaande uit 10 consulten.
Benieuwd waar het totaalpakket precies uit bestaat? Bekijk het overzicht op onze kosten en vergoeding pagina!

Worden de consulten vergoed door mijn zorgverzekering?
Ben jij aanvullend verzekerd? Lees dan de voorwaarden van jouw zorgverzekering en kijk of de consulten deels worden vergoed. Op de profielpagina van de begeleider vind je vaak de professie en beroepsvereniging van de begeleiders terug. Staat het niet vermeld? Dan kan je natuurlijk altijd even contact met de begeleider op nemen.
Kies je voor  online begeleiding dan staat ook op de online begeleiding pagina vermeld bij welke beroepsvereniging de begeleider is aangesloten.


 

Begeleiding & consulten

Hoe kan ik starten met Metabolic Balance?
Onze begeleiders bieden zowel fysieke als online consulten aan.
Zie jij jouw begeleider het liefst fysiek? Vul dan op de pagina begeleider in jouw buurt jouw woonplaats in. Bekijk de profielpagina’s van de verschillende begeleiders en kies voor de begeleider die het best bij jou past.
Ga je liever voor online begeleiding? Op de pagina online begeleiding vind je alle begeleiders die consulten online aanbieden.

Hoe maak ik de juiste keuze voor een begeleider die bij mij past?
Iedere begeleider heeft een eigen profielpagina. Hierin beschrijft de begeleider zijn of haar ervaring en specialiteiten. Heb je nog meer vragen, dan kun je altijd direct contact op nemen met de begeleider van jouw keuze.
Maak je liever snel en makkelijk een keuze? Bekijk dan ook eens de introductiefilmpjes waarin de begeleiders zich aan jou voorstellen. 

Kan ik eerst even kennismaken?
Ja natuurlijk. Heb jij één of meerdere begeleiders in gedachte om dit traject samen mee te starten? Neem gerust vrijblijvend contact op met de begeleider van jouw keuze om te kijken of er een klik is.

Kan ik Metabolic Balance ook in groepsverband volgen?
Je kan altijd bij de begeleider van jouw keuze navragen of er op dat moment ook consulten in groepsverband gevolgd kunnen worden. Is dat niet het geval, dan bieden de meeste begeleiders een korting aan zodra jij je met meerdere deelnemers aanmeldt. Afhankelijk van jullie klachten en doelstellingen zal de begeleider bepalen of het mogelijk is om jullie als groep te begeleiden.

Zijn jullie begeleiders gecertificeerd en/of beschikken zij over een diploma?

Onze begeleiders zijn gediplomeerd orthomoleculair therapeut, natuurgeneeskundige, diëtist, personal trainer of leefstijlcoach met hun eigen praktijk. Dit betekent dat iedereen minimaal een hbo-opleiding heeft afgerond en beschikken over medische basiskennis. Ze hebben allemaal meer dan genoeg kennis in huis om jou te helpen!
Wil je weten hoe en waarmee jouw Metabolic Balance begeleider jou kan ondersteunen?  Ga dan naar onze “starten-hoe?” pagina. Daar heb ik het kort voor je samen gevat.

Waar helpt de begeleider mij mee?

Jouw begeleider zorgt ervoor dat je met succes jouw voedingsplan integreert in je leven. Hij/zij moedigt je aan en ondersteunt je. Tijdens de consulten is er aandacht voor jouw persoonlijke situatie. En als je bij het doorbreken van je patronen ergens vastloopt, zoek je samen naar oplossingen. Vanaf fase 3, wanneer je geleidelijk aan weer alles gaat eten, maakt de begeleider je attent op de signalen van je lichaam. Hierdoor word je bewust wat voeding met je doet en kun je zelf de keuze maken hoe jij je wilt voeden. Heb je voedingsmiddelen in je lijst staan waarvan je niet direct een recept op onze website vindt? De begeleider heeft vaak goede ideeën, zodat je toch een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten.

Wat wordt er besproken tijdens de verschillende consulten?

• Het eerste consult dient als een kennismaking tussen jou en je begeleider. Hij of zij zal toelichting van het programma geven en eventuele vragen beantwoorden. Zo krijg je een idee of het programma, maar ook de begeleider, bij je passen. Dit is belangrijk voor het behalen van jouw doelen.
• Tijdens het tweede consult komen jouw wensen, persoonlijke gegevens, medische geschiedenis en (lichamelijke) klachten aan bod. Ook wordt er bloed afgenomen.
• In het volgende consult wordt de eerste fase van het programma nauwkeurig uitgelegd. Je weet hierna precies hoe je kunt starten en welke regels we hanteren.
• In de daarop volgende consulten krijg je informatie gericht op jouw persoonlijke behoeften en leer je hoe je het beste bewuste keuzes kunt maken voor je toekomstige nieuwe levensstijl. Denk hierbij aan informatie over verschillende voedingsstoffen en hoe deze jouw stofwisseling beïnvloeden, maar ook onderwerpen als hydrateren en hoe je etiketten het beste kunt lezen komen aan bod.

Jouw begeleider is er dus voornamelijk om je te helpen en te ondersteunen bij het volgen van het programma. Drink je voldoende? Heb je hulp nodig bij bewegen (of sporten)? Lukt het je om te koken met de producten van je voedingsmiddelenlijst? Wat gebeurt er met je lichaam als jetwee soorten eiwitten combineert? Dit zijn voorbeelden van vragen die besproken kunnen worden met je begeleider. Je maakt een hele verandering door, dus voel je vrij om alles aan je begeleider te vragen wanneer je iets niet weet of twijfelt.
Wil je meer weten over hoe jouw begeleider jou helpt om het voedingsplan in jouw leven te integreren? Ga dan naar onze “starten-hoe?” pagina.

Opzoek naar meer leesvoer over onze methode, lees onze methode blogs & voeding en jouw lichaam.

Kan ik ook zonder begeleiding aan het Metabolic Balance programma deelnemen?

Met ons persoonlijk voedingsplan heb je een goede basis om van start te gaan met je nieuwe levensstijl. Het aanleren van een nieuwe gewoonte vraagt zeker in het begin discipline en het duurt een aantal weken om er een nieuwe gewoonte van te maken. Wij vinden het belangrijk dat je zult slagen in het behalen van je doel. Daarom begeleiden wij je zodat je Metabolic Balance met succes integreert in je leven. Je staat er niet alleen voor! Metabolic Balance wordt daarom uitsluitend aangeboden in combinatie met begeleiding.

 


 

Voeding

Hoe ziet het voedingsplan er uit? Wat kan ik verwachten?

Jouw persoonlijk voedingsplan bestaat uit natuurlijke producten die je grotendeels gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Het voedingsplan met een lijst met de juiste voedingsmiddelen voor jouw lichaam, zorgt samen met de juiste verhoudingen en portiegrootte voor het succes.
De voedingsmiddelen op jouw lijst zijn geselecteerd op basis van jouw bloedonderzoek, je klachten en je voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen. In deze lijst staat een goede variatie aan eiwitten, koolhydraten en vetten. Er wordt gezorgd voor voldoende opties zodat je genoeg mogelijkheden hebt om verschillende gerechten te bereiden. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn elke dag het zelfde te moeten eten!
Wil je meer weten over de uitgangspunten en richtlijnen van ons voedingsplan of wil je graag een voorbeeld inzien? Kijk dan op deze pagina.

Hoe kom ik aan geschikte recepten?

Je begeleider zal je helpen met het vinden van recepten die bij jouw voedingsplan en voorkeuren passen. Ook kun je een kijkje nemen op onze receptenpagina. Die breiden we continu uit met nieuwe recepten. En als je lid wordt van de besloten facebookgroep kun je zien welke gerechten andere deelnemers maken.

Ik ben de hele dag onderweg – kan ik dan toch deelnemen?

Je voedingsplan is zo veelzijdig, dat je heel goed jouw maaltijden vooruit kunt plannen en mee kunt nemen. Wees creatief, je Metabolic Balance begeleider kan je daarbij helpen. Het is wel belangrijk dat je de tijd neemt voor je maaltijd en bewust eet.

Wat als ik bepaalde producten niet mag eten?

Tijdens het tweede consult wordt er uitgebreid gevraagd naar eventuele ziektes en medicatie, allergieën en intoleranties. Dit nemen wij natuurlijk mee wanneer wij jouw persoonlijke voedingsplan samenstellen.

Wat als ik bepaalde voeding echt niet lekker vind?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft voeding: met of zonder vlees en vis, met of zonder zuivelproducten, een afkeer van een bepaald voedingsmiddel, enz. Deze voorkeuren kunnen te maken hebben met smaak, opvattingen, maar ook met allergieën, voedselintoleranties of diabetes. Daarom houden we bij het samenstellen van jouw persoonlijke voedingsplan rekening met jouw voorkeuren. Maar we zullen er wel voor zorgen dat je wordt uitgedaagd om nieuwe voedingsmiddelen te eten. De voedingsmiddelen uit jouw persoonlijke voedingsplan zijn namelijk speciaal geselecteerd op basis van jouw bloedwaarden om jouw stofwisseling weer in balans te brengen. Zodat jouw lichaam voeding weer omzet in energie in plaats van in vet. Ook al is dat in het begin een beetje wennen, je zult zien dat er een wereld voor je opengaat. Geen zorgen, wat je echt niet graag eet van je lijst, kun je laten staan.

Wordt er rekening gehouden met gluten- en/of lactose-intoleranties?

Zeker! Tijdens het tweede consult komen eventuele intoleranties uitgebreid aan bod. Hier wordt jouw voedingsplan op aangepast.

Kan ik als veganist aan het Metabolic Balance programma deelnemen?

Voor het samenstellen van een volwaardige veganistische maaltijd is het niet mogelijk dit via ons computersysteem te laten berekenen. Daarom kunnen wij voor vegnnisten geen Metabolic Balance plan maken. Voor lactovegetariërs en ovo-lactovegetariërs is dit wel mogelijk.

Moet ik voedingssupplementen nemen?

Voedingssupplementen zijn niet standaard onderdeel van het programma. Er wordt altijd eerst gekeken naar de resultaten van jouw bloedonderzoek en jouw klachten. Blijkt hieruit dat je ernstige tekorten hebt? Dan bespreekt jouw begeleider samen met jou of supplementen een goede aanvulling kunnen zijn. Met behulp van supplementen kun je tekorten sneller aanvullen dan wanneer je dit enkel met voeding doet. Op deze manier bereik je eerder een optimale stofwisseling, wat resulteert in het sneller behalen van jouw doelen!

Mag ik alcohol nuttigen?

In de eerste twee fasen van het programma is het nuttigen van alcohol nog niet toegestaan. Vanaf fase drie kun je ervoor kiezen of je weer wijn wil drinken.

 


 

Toepassen in dagelijks leven

Ik hoef mezelf toch niet uit te hongeren?

Nee, daar hoef je absoluut niet bang voor te zijn. De producten en hoeveelheden die in jouw voedingsplan staan zijn voor jou persoonlijk uitgezocht. In combinatie met de acht Metabolic Balance regels zal je verzadigd zijn na elke maaltijd. Sommigen zullen in het begin toch honger ervaren. Een wat hoger insuline niveau kan zorgen voor een hongergevoel en omdat je nog in de beginfase verkeert is je insulineniveau nog relatief hoog. Dan is het goed om te weten dat honger vanuit de oertijd het signaal was om op zoek te gaan naar voedsel (en dan wordt niet de koelkast bedoeld…). Dus wandelen en daarnaast water drinken zorgt ervoor dat je sneller in balans komt. Doordat het programma met name gericht is op het reguleren van jouw insulineniveau, zullen eventuele hongergevoelens van korte duur zijn.
Ook is je begeleider er om je te informeren over waar hongergevoelens vandaan komen, en hoe je er bewust op kunt inspelen. No worries dus!

In hoeverre mag ik af en toe afwijken van mijn voedingsplan?

Wij begrijpen dat het kan voor komen dat je soms van het voedingsplan wil of moet afwijken. Daarom hebben we een sjoemelmaaltijd ingesteld. Deze kun je vanaf de derde fase van het programma nemen. Het sjoemelen heeft een aantal regels, waardoor je heel goed van je plan kunt afwijken, maar wel op een bewuste manier, waardoor je gemakkelijk in balans blijft. We geven je ook een aantal sjoemel-tips

Kan ik de producten van de voedingsmiddelenlijst bij de supermarkt kopen?

Ja. De meeste voedingsmiddelen zijn gewoon in de supermarkt te koop. Enkele producten zijn alleen bij een biologische winkel of toko te koop.

Kan ik het programma volgen en toch gewoon voor mijn gezin koken?

Jazeker! Je zult zien dat alle producten die op jouw voedingsmiddelenlijst staan natuurlijke en gezonde producten zijn, deze kan iedereen uit jouw gezin dus gewoon eten. Veel van onze deelnemers koken volgens hun eigen voedingsplan en bereiden de maaltijd vervolgens iets uit voor de rest van de gezinsleden.

Kan ik nog wel uit eten gaan?

Je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je de eerste twee weken van de tweede fase nog niet uit eten gaat. Ga je om een bepaald reden toch uit eten, geef dan aan de kok door wat jij mag eten volgens jouw persoonlijke lijst. Je zult versteld staan van het lekkers dat je op je bord krijgt! Vanaf fase drie kun je natuurlijk prima uit eten. Je kunt dit dan zien als een sjoemelmaaltijd (Wil je weten wat sjoemelen inhoudt? Lees het antwoord op de vraag ‘In hoeverre mag ik af en toe afwijken van mijn voedingsplan?).

Is het slim om mijn eigen lunch mee te nemen? Is dat niet veel werk?

Wij raden inderdaad aan, zeker in het begin, je eigen lunch mee te nemen naar werk. Het is een gewoonte die snel zal wennen en je begeleider voorziet je in genoeg makkelijke en snelle lunchrecepten.

 


 

Gewicht en beweging

Hoeveel kan ik afvallen? En hoe snel?

Dit is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zaken als je huidige gewicht, je streefgewicht, je stofwisseling, medicijngebruik en je klachten hebben hier allemaal invloed op. Iedereen is uniek, daarom is het lastig om hier richtlijnen voor te geven. De ene persoon valt 5 kilo af in 10 weken, de ander 60 kilo in een jaar. Het is goed om je te realiseren dat iedereen anders is en dat je met het programma op een gezonde manier aan je gewicht en je gezondheid werkt. Om wat meer inzicht te krijgen kun je ook de testimonials op onze site bekijken.

Is sporten en bewegen verplicht?

Als je voorafgaand aan het programma niet sport, hoef je dit de eerste weken na de start ook nog niet te doen. Sporten kan namelijk, als je veel overgewicht hebt, belastend zijn voor je gewrichten. Een stukje wandelen of fietsen zullen wij echter zeker stimuleren, dat is altijd goed. Naarmate je langer het programma volgt zal je vanzelf merken dat je steeds meer zin krijgt om te gaan bewegen.
Ben je juist wel een fanatieke sporter? Dan kan het nodig zijn jouw sportactiviteiten aan te passen. Je bespreekt dit allemaal met je begeleider, zodat je succesvol het programma kunt doorlopen en kan blijven sporten.

Kan ik aan het Metabolic Balance-programma deelnemen als ik mijn stofwisseling wil verbeteren, maar niet wil afvallen?

Ja – vanzelfsprekend. Bij het opstelen van het plan wordt hier rekening mee gehouden, bijvoorbeeld bij de aangegeven hoeveelheden. Het komt uw gezondheid, fitheid en vitaliteit in ieder geval ten goede. Bespreek je specifieke wensen met jouw begeleider.

 


 

Veiligheid

Is deze levensstijl wel veilig?

Ja, het is zeker veilig. Bij Metabolic Balance staat gezondheid voorop. De persoonlijke voedingsplannen zijn dan ook rijk aan vitaminen, mineralen en tal van andere gezonde voedingsstoffen. Voor het samenstellen van het voedingsplan worden jouw bloedwaarden onderzocht. Zo kunnen bepaalde tekorten direct worden aangevuld met behulp van voedingsmiddelen of supplementen (Meer weten over het gebruik van supplementen? Lees dan het antwoord op de vraag ‘Moet ik voedingssupplementen nemen?’).

Ik heb gezondheidsklachten. Kan ik het Metabolic Balance programma dan wel volgen?

Heb jij last van gezondheidsklachten die kunnen zijn ontstaan door een ontregelde stofwisseling? Zoals een verhoogde bloeddruk, hypercholesterolemie, artrose, PMS, overgangsklachten, PCOS, impotentie, hyperthyreoïdie, diabetes type 2 of slaapapneu. Of heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsklachten of stress? Dan kan Metabolic Balance jou een goede start geven om weer terug te keren naar de basis, een verbeterde stofwisseling. Door jouw stofwisseling weer in balans te brengen, zal je lichaam voedingsstoffen omzetten in bruikbare energie in plaats van (buik)vet. Zo kun je gezondheidsproblemen voorkomen of zelfs verhelpen.

Meer weten over jouw klachten, bekijk ook eens onze infographics.

Heb je twijfels of het programma wel goed is in jouw situatie? In het informatieve eerste consult bespreek je met je begeleider wat je klachten zijn. Deze kan adviseren om contact op te nemen met je huisarts of specialist. Hij of zij kan je informeren en advies geven of het aanpassen van de voeding passend is bij je huidige behandeling.

Over het algemeen levert een verbetering van jouw stofwisseling een verbeterde uitgangssituatie op voor jouw gezondheidsklachten en de eventuele behandeling van de arts. Wij stimuleren dit contact te allen tijde en onze begeleiders staan altijd open voor vragen of overleg.

Zijn er bijwerkingen?

De beste bijwerking van het herstellen van je stofwisseling is het bereiken van een gezond gewicht! Natuurlijk kan het zo zijn dat er in het begin tijdens de eerste fase klachten kunnen ontstaan als hoofdpijn of misselijkheid, door de ontgifting die dan plaats vindt. Deze zijn echter tijdelijk van aard en geheel afhankelijk van jouw uitgangssituatie. Aan de hand van uitslag van jouw bloedonderzoek kan jouw begeleider vaak al zien of er aanwijzingen zijn dat je wat meer last kan hebben van bijvoorbeeld hoofdpijn. Je begeleider zal je adviseren hoe je het beste  je deze effecten kunt minimaliseren of voorkomen.

 


 

English – FAQ

I don’t speak Dutch, how can I participate?
We also have some English speaking coaches. Check out our page that represents all English speaking coaches.
Want to read more about Metabolic Balance first? Check out our English homepage.

Are the consultations reimbursed by my health insurance?
Are you additionally insured? Then read the conditions of your health insurance and see whether the consultations are partially reimbursed.
On the English speaking coaches page we state with which professional association the coach is affiliated.

 


 

Tips, Opmerkingen en Klachten

Ik heb een tip, opmerking of klacht. Waar kan ik deze melden?

Onze begeleiders zijn allemaal zelfstandige ondernemers en werken daarom op eigen verantwoordelijkheid. Neem contact op met jouw begeleider wanneer je een verbeterpunt ziet of iets niet naar zin verloopt, om er zo samen uit te komen. Lukt het niet? Dan kan je ons natuurlijk altijd een bericht sturen via het contactformulier.

veelgestelde vragen

Zit jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen?

We hopen natuurlijk dat het antwoord waar je naar zoekt in deze lijst met veelgestelde vragen staat. Is dit niet het geval? Vraag dan één van onze medewerkers voor hulp. Rechts onderin je scherm is een chatfunctie beschikbaar, waarmee je contact met ons kun opnemen om je vraag te stellen.

[/section]