Ervaring Daniëlle – fase 1

Fase 1 Cleansing

Blog Posts » Metabolic Balance » Ervaringen » Ervaring Daniëlle – fase 1

In deze serie vertelt Daniëlle over haar ervaring met Metabolic Balance gedurende de verschillende fasen. Zo kun jij een kijkje nemen achter de schermen van het programma. We beginnen met fase 1!

Om te beginnen…

Wie ben je en hoe zag je voedingspatroon er uit vóór Metabolic Balance?

“Ik heet Daniëlle en ben 43 jaar oud. Ik zou mijn eetpatroon beschrijven als gezond en gevarieerd en ik gebruikte altijd al veel natuurlijk producten. Ik kookte al heel lang niet meer uit pakjes of zakjes, dronk geen frisdrank en nam wel elke dag twee liter water, eigenlijk uit gewoonte omdat ik veel dorst heb. Ik lette echter niet op etiketten van verpakkingen, zoals vriendinnen van mij, die dan op een pak yoghurt of azijn kijken wat er in zit. Ik heb eigenlijk geen idee wat er in welke balsamicoazijn zit. Wat ik wel deed, en dat is wellicht het minder gezonde aspect van mijn voedingspatroon, was dat ik voornamelijk hele grote porties at. Ik dronk vrij veel wijn en ik ben een echte liefhebber van Franse kaasjes… En, er zat helemaal geen regelmaat in mijn maaltijden qua tijden, ik at een beetje wanneer het uitkwam.”

Waarom had je besloten aan het Metabolic Balance programma deel te nemen?

“Ik ben er van overtuigd dat het eten van natuurlijke voedingsmiddelen – zowel fysiek als mentaal – een groot effect op je heeft. Ik wilde er niet alleen er slanker uitzien, mijn lichamelijke gezondheid vind ik ook erg belangrijk. Daarnaast denk ik dat het sowieso goed is om door middel van detox afvalstoffen uit je systeem te krijgen. Daarbij, als ik dan toch zou beginnen, leek het me ook niet verkeerd om vijf kilo af te vallen, de laatste jaren was er toch langzaamaan wat bijgekomen. Dat waren eigenlijk de belangrijkste redenen waarom ik mee ging doen. Bovendien was ik heel benieuwd welke voedingsmiddelen aan de hand van mijn bloedwaardes geselecteerd zouden worden en er is maar een manier om daar achter te komen!”

Welke voorbereiding heb je zelf gedaan?

“Ik had een rustige periode uitgezocht om te beginnen met het programma, zodat ik in ieder geval in de eerste twee fases geen verjaardagen, uitjes of andere dingen in de agenda had staan. Toen ik mijn voedingsplan had gekregen, ben ik naar de supermarkt gegaan om lekker groente en fruit in te slaan! Zo kwam ik die eerste twee dagen van fase 1 wel door.”

Vervolgens…

Wat was je verwachting van het verloop van de eerste fase?

“Ik voorzag een redelijk pittige periode, zo enkel alleen op groente en fruit leven. Ik verwachtte dat het lange dagen zouden worden en dat ik veel naar de wc zou moeten. Verder was ik vooral benieuwd welke bijwerkingen ik zou ervaren met zo’n switch in m’n voeding. Ik bereidde me in ieder geval voor op het ergste.”

Hoe is de eerste fase gegaan: wat viel er mee, wat viel er tegen?

“Op het moment dat de eerste dag aanbrak van fase 1, kon ik alleen maar aan chips en patat denken. Al scrollend door Facebook, zag ik alleen maar plaatjes van eten. Hier heb ik normaal echt nooit last van. Grappig om te merken wat voor ‘n mentaal spelletje het ineens wordt.

Voor de rest viel het mij eigenlijk alles mee. De eerste dag wel redelijk wat toiletbezoekjes gehad, maar ik had een rustige dag ingepland, dus dat was geen enkel probleem. Zoals ik al zei, ik had me op het ergste ingesteld, dus ik vond het relatief goed te doen. Het is aan de ene kant echt even bikkelen, maar aan de andere kant zijn het ook maar twee dagen. En het was voor een goed doel!

Het viel mij wel tegen hoe weinig één kilo fruit eigenlijk is. Op voorhand dacht ik zelfs dat het nog een hele opgave zou worden om dat op te krijgen, maar dat bleek dus totaal niet het geval. Daarentegen kreeg ik de groentelunch weer bijna niet op, daar heb ik echt mijn best voor moeten doen, al hoef je op zo’n dag in deze fase niet alles te nemen. Alleen maar fruit of groente eten viel mij dus best wat tegen in deze fase.”

Wat was het resultaat van de eerste fase?

“Het zijn natuurlijk maar twee dagen, dus ik verwachtte geen grote verschillen. Na de eerste dag, dit was voor mij een fruitdag, woog ik één kilo minder. Hier verbaasde ik mij best over. Maar, nogmaals, het is op zo’n korte termijn dat ik hier nog geen verdere conclusies aan heb kunnen verbinden. Ik ga er niet vanuit dat dit één kilo vet is.”

Om af te sluiten…

Hoe kijk je terug op de eerste fase?

“Het was zo’n korte periode dat het lastig is om hier uitgebreid op te antwoorden. Ik zag het meer als een voorbereiding op fase twee. Ik ben blij dat het er voor gezorgd heeft dat ik tijdens het eerste deel van fase twee geen honger gevoel had! Maar daarover later meer.”

Heb je nog tips voor de andere Metabolic Balance deelnemers?

“Mijn begeleider tipte mij om wat bouillon in te vriezen. Dus voordat ik de groente in mijn groentesoep pureerde, nam ik een paar soeplepels bouillon eruit en heb deze in van die ijsklontzakjes ingevroren. Was super handig, want deze kun je goed gebruiken als vervanger van olie gedurende de eerste 14 dagen van fase twee, waarin je alleen maaltijden zonder olie mag maken. Lekker makkelijk!

Mijn eigen tip is om te beginnen met een fruit dag, omdat je dan het gevoel hebt nog genoeg buffer te hebben, en als tweede dag van de eerste fase alleen groenten te eten. Het fruit (1kg) is een stuk minder dan de groente (1,5kg), en daarom is het wel lekker om op dag twee wat meer te kunnen eten. Maar er zijn natuurlijk meer opties mogelijk, dus dat kan iedereen misschien beter zelf kiezen.”

Ben je benieuwd naar het vervolg van Daniëlles verhaal? Hier lees je haar ervaring met fase 2 zonder olie!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page