Ervaringen van onze deelnemers

Vraag jij je af of Metabolic Balance iets voor jou is? Zou je het programma wel willen volgen maar ben je eerst benieuwd naar de eerdere ervaringen van onze deelnemers? Lees hier de succesverhalen van jouw voorgangers.

Successverhalen Metabolic Balance

Lees hier verschillende successverhalen en ervaringen van onze deelnemers.

Elles 50 jaar

Nadat ik tijdens mijn eerste zwangerschap een schildklieraandoening kreeg en medicijnen moest slikken om de hormoonproductie af te remmen vlogen de kilo’s eraan. Ik kon niet accepteren dat ik met de diagnose ‘auto-immuunziekte’ moest leren leven en toen ook mijn partner niet lang erna een auto-immuunziekte aan zijn darmen ontwikkelde, wist ik dat dit geen toeval was, maar onze levensstijl dit veroorzaakte. 

Sinds 2010 is mijn schildklier stabiel. En dat zonder medicatie. Alleen de kilo’s bleven en werden meer en meer. Geleidelijk werd 10 kilo 20 en lukte het mij niet om mijn eetgedrag te veranderen. Ik had altijd wel een reden om te eten; beloning, troost of verveling. In 2016 kreeg ik er heftige evenwichtsstoornissen bij, wat het zoeken naar passend werk nog lastiger maakte. 

In december 2021 heb ik mij aangemeld bij Siny. Ik kickte vrij snel af van de suikers en de zouten, ik had al snel geen behoefte meer aan zoetigheden of snacks. Overigens ging ik mij zó goed voelen en had weer volop energie, waardoor volhouden moeiteloos ging. De kilo’s en centimeters vlogen eraf. 

Ik voel mij super en eet veel bewuster. Geen overgangsklachten meer zoals overmatig zweten, opvliegers, jeuk, slaapproblemen, darmklachten, geen evenwichtsstoornissen meer en nooit meer die vervelende hoofd- of nekpijn gehad.

Godzijdank ben ik nu van de suikerverslaving af .. en is er ook nog eens15kg eraf… dat zijn gewoon 3 zakken aardappels die ik minder mee hoef te sjouwen! Ik kan het iedereen aanraden! 

Petra 52 jaar

Petra 52

Vanaf mijn 41 jaar heb ik de ziekte van Crohn en heb ik last van chronische verstopping. Het was een hele zoektocht met mijn eten en medicatie, maar gelukkig had ik dat na ruim een jaar aardig onder controle. Tot dat ik twee jaar geleden meer pijn kreeg en het niet meer onder controle kreeg. Soms had ik een buik alsof ik 9 maanden zwanger was.  Een vriendin van mij adviseerde Metabolic Balance. Mijn antwoord … “ik heb geen zin in een streng dieet, mijn hoofd staat er niet naar”. 

Twee maanden later had ik zoveel pijn dat ik diezelfde dag nog Annet Veenstra van HEALTH & Yoga heb opgebeld en gezegd dat ik gelijk met het eetplan wilde beginnen. Mensen, ik zou willen dat ik eerder van het bestaan van dit eetplan had geweten!!! Vanaf de eerste week heb ik nauwelijks tot geen pijn meer gehad, voel ik mij veel energieker en ben ik ook nog eens 16 kilo afgevallen.

Het is prima te doen, en ja in het begin is het pittig. Maar je stofwisseling wordt gereset, en je leert welke producten bij jouw lijf passen. Ik ben nu 7 maanden verder, heb geen pijn meer, en mijn gewicht blijft gelijk. Ook eet ik nu weleens een gebakje, patatje enz, maar eet nog steeds alles van mijn eetplan. Dit is heel goed te doen. Ik zie het ook niet als een dieet, want zo voelt het absoluut niet.

Dus een echte aanrader!!!!

Dorette 55 jaar

Ervaringen Dorette

Vorig jaar eind september gestart met Metabolic Balance onder begeleiding van mijn super coach Sabine Flake. Ze gaf me goede hoop dat het me zou lukken ondanks mijn CVS en ik er dus niet intensief bij ging sporten. Na ruim 8 maanden heb ik mijn gestelde einddoel bereikt. Heb veel meer energie, cholesterolwaardes zijn verbeterd, minder snel moe, godzijdank ben ik nu van de suikerverslaving af .. en 15kg eraf… dat zijn gewoon 3 zakken aardappels die ik minder mee hoef te sjouwen! Ik kan het iedereen aanraden! 

Godzijdank ben ik nu van de suikerverslaving af .. en is er ook nog eens15kg eraf… dat zijn gewoon 3 zakken aardappels die ik minder mee hoef te sjouwen! Ik kan het iedereen aanraden! 

Linda 44 jaar

Ok…voor en na…ik sta nog steeds niet graag o de foto. Maar inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik trots ben op mijn resultaat: -20 kg. Het scheelt ruim 3 broekmaten en ik ben van (X)XL naar M gegaan. Ik zit letterlijk en figuurlijk weer lekker in m’n vel. Dit alles was me niet gelukt zonder de professionele begeleiding van Ellen Van Kooten van Nature Consulting! Ik ben haar eeuwig dankbaar

Petra 52 jaar

Voor en na afvallen

Jarenlang was ik in gevecht tegen de kilo’s, en nu heb ik na tien maanden eindelijk, onder geweldige begeleiding van Siny, mijn doel bereikt: 23 kilo lichter, en ontzettend trots! Nu ik mijn streefgewicht heb bereikt is het volgende doel om gezond te blijven, en, wie weet, misschien nog wel een enkele kilo eraf.

Via een vriendin heb ik Metabolic Balance ontdekt, en wat ben ik haar dankbaar voor deze fijne tip! Via de website kwam ik terecht bij Siny en ik was direct bij het eerste consult al heel enthousiast, het feit dat mijn vriendin aan de lopende band goede verhalen over het programma vertelde hielp natuurlijk ook mee.

De eerste twee weken van het programma vond ik wel zwaar. Ik moest wennen aan het voedingsplan en de veranderingen in eetgewoontes. Zo vond ik het lastig om die eerste twee weken helemaal geen olie te mogen gebruiken, gelukkig had mijn begeleider voldoende tips en al gauw kwam in ik een positieve ‘flow’. Niet alleen de weegschaal gaf een steeds lager getal aan, ook de centimeters qua omvang vlogen eraf. Maar de grootste positieve verandering was toch wel dat ik me steeds beter ging voelen, wat een energie had ik ineens! Dit heeft mij enorm gemotiveerd, daardoor ging het echt een stuk makkelijker.

De eerste drie a vier maanden gingen echt heel soepel en rap, het einde koste wat meer moeit, nam ik kleinere stapjes en had ik af en toe ook een dip, maar gelukkig verzekerde Siny mij ervan dat dit volkomen normaal was. Het allerbelangrijkste is dat ik mij nu veel bewuster ben van wat ik eet en hoe ik mijzelf op een gezonde manier goed en lekker kan voeden. Ik heb mijn oudere versie echt achter me gelaten en dat voelt top!

Francine 71 jaar

Voor en na afvallen
Om te beginnen: ik zit zo veel lekkerder in mijn vel nadat ik onder begeleiding van Siny ben begonnen met het reguleren van mijn stofwisseling.
 
Begin dit jaar voelde ik me vaak niet goed, of eerlijk gezegd, al een veel langere tijd. Mijn dochter zei dat ik misschien eens moest gaan letten op mijn voeding. Hier had ik niet eerder over nagedacht; ik heb namelijk geen overgewicht, dus dan zal het wel goed zitten toch? Ondanks dat ik een gezond gewicht heb voor mijn lengte, tussen de 60 en 65 kilo, ging ik toch op onderzoek uit en kwam terecht bij Siny
 
Ik deed bij haar een bloedtest en oh wat was ik benieuwd naar de uitslagen! Gelukkig geen ernstige ontdekkingen gedaan, en dat ik op mijn suikers moest letten was mij al bekend. Wel kon het op sommige vlakken wat beter, en dus begon ik vol goede moed en enthousiasme aan het voedingsplan dat Siny voor mij had opgesteld.
 
In eerste instantie zag ik erg op tegen de vijf uur die tussen elke maaltijd moest zitten, normaal gesproken at ik meestal wel iets tussendoor, maar het viel me alles mee. Het zat grotendeels ook tussen mijn oren denk ik, na drie uur moest ik heel erg aan eten denken, maar dat verdween snel en maakte het voor mij niet meer uit of er nou vijf of zes uur tussen zat. Direct al een overwinning vond ik!
 
Een lastige vond ik ook de beperkte keuze in fruit in het begin; maar twee soorten. Maar met het oog op de toekomst wist ik waar ik het voor deed, en het was ook maar een paar weken gelukkig.
 
De maaltijden zonder olie de eerste twee weken vond ik het allerlastigst, maar elk nadeel heeft z’n voordeel; ik ben appelazijn veel meer gaan waarderen. Je kunt hier ontzettend lekkere dingen mee maken zeg!
 
Best een paar dingen waar ik het even moeilijk mee had, maar het programma bracht me ook heel veel. Een echte eyeopener was bijvoorbeeld dat paprika en kiwi voor mij een no-go zijn. Dit merkte ik doordat ik nadat ik paprika had gegeten, een hele week vreselijke pijn in nek en schouders heb gehad. Jammer van de paprika en kiwi, maar er zijn meer dan genoeg andere lekkere groente- en fruitsoorten.
 
Ondanks dat ik altijd dacht dat paprika en kiwi sowieso gezond waren voor iedereen, blijkt dit dus toch anders te zijn; een hele fijne ontdekking! Ondertussen gaat mijn ontdekkingsreis gewoon door. Ik voel me een stuk fitter en heb minder last van hoofdpijnen nu ik nóg gezonder eet dan ik al deed. Er zit nu veel meer groente in mijn dagelijkse voeding en een stuk minder aardappels en brood. En de roggecrackers, wat een uitvinding, ik vind ze heerlijk en voel me er écht goed bij! Ik ben er nog steeds dol op om zelf vers te koken, zoals bijvoorbeeld je eigen saus maken op basis van Griekse yoghurt en verse kruiden, heerlijke salades met lekker veel (rauwe) groente, top!
 
Mijn gewicht was na een paar weken 60 kilo en daar zit ik nu nog steeds op, een gezond gewicht en voel me minder opgeblazen, heel fijn. Bovendien heb ik geleerd om wat vaker een koekje of gebakje bij de koffie te laten staan, puur omdat ik weet dat ik mijzelf achteraf dankbaar ben! Sjoemelen komt natuurlijk wel voor, maar op een verantwoorde manier, ik geniet er dan ook dubbel van!
 
Ik hoop met mijn succesverhaal mensen te inspireren ook voor hun eigen gezondheid te kiezen en vervolgens ook gezond te blijven! Je voelt je echt een stuk fitter en dat is ontzettend veel waard. Ik wens iedereen succes en wil Siny enorm bedanken, lieve groet Francine.

Jill 29 jaar

Voor en na afvallen

De afgelopen maanden zijn een bijzondere reis geweest. Lange tijd was ik ontevreden over mijzelf, ik zat niet lekker in mijn vel en had vaak last van verschillende pijntjes in mijn lijf. Na verloop van tijd vond ik het tijd voor verandering! Eind maart kwam ik via een collega bij Corry van Praktijk 22 terecht. De eerste weging was een goede wakeup call, ik was nog nooit zo zwaar geweest. Ik was toen qua lichamelijke conditie ongeveer 44 jaar, niet echt een topprestatie op je 29e… Dit alles gaf mij meer dan voldoende motivatie om aan een gezondere levensstijl te werken.De eerste twee dagen van fase 1 vond ik vrij pittig, maar de twee weken daarna, fase 2, gingen direct al een stuk beter. Mijn lichaam moest in het begin echt afkicken van de suikers, dat merkte ik wel. Maar na drie weken was ik helemaal gewend aan het eetschema en de porties, fijn! Natuurlijk had ik nog steeds wel eens zin in een chocolade reep, maar ik viel snel af en dat gaf mij het doorzettingsvermogen om niet op te geven. En dat heb ik gedaan!Inmiddels heb ik mijn doel bijna bereikt, na ongeveer vijf maanden. De zin in suikers is enorm afgenomen, mijn lichaam smeekt mij er niet meer om. Zo’n vrij gevoel! Ik kan het soms nog steeds niet geloven dat ik 27 kilo afgevallen ben. Het is heerlijk om weer de kleding aan te kunnen die ik wil en je niet altijd zo bewust hoeft te zijn van je ’te zware’ lichaam. Elke ochtend word ik wakker en denk ik: yes, een outfit uitzoeken uit mijn, inmiddels nieuwe, garderobe!Inmiddels is mijn taak om op gewicht te blijven, maar ook daarin ondersteund Corry mij nog steeds heel goed. Bedankt en groetjes, Jill

Manon 51 jaar

Voor en na afvallen

In de herfst van 2019 had ik mij, op aanraden van een collega, aangemeld voor een intakegesprek bij Siny. Ondanks de duidelijke en uitgebreide uitleg van een op maat gemaakt voedingsplan om mijn overgewicht en gezondheidsklachten aan te pakken én het succesverhaal van mijn collega, was ik toch nog niet overtuigd om te beginnen met Metabolic Balance.
Een jaar later, in de herfst van 2020, was ik het tijdens mijn vakantie ineens zat: ik had nog meer kilo’s dan het jaar ervoor, ik was er helemaal klaar mee en wilde actie ondernemen. Na de vakantie heb ik direct contact opgenomen met Siny om een afspraak te maken voor het bloedprikken en opstellen van mijn voedingsplan. Half november ben ik met het programma gestart met de focus om 20 kilo af te vallen en lekkerder in mijn vel te zitten.

Een paar maanden later, April 2021, ben ik 16.8 kilo (!) lichter en heb ik 17 cm minder taille omvang, 11 cm minder heupomvang en 9 cm minder bovenbeen omvang, in totaal 37 cm! Joepie… Wat een heerlijk gevoel! Ik ben bijna op mijn streefgewicht, en dat binnen een paar maanden. Binnenkort ga ik verder met de minder strenge fase van het programma en kan ik diverse voedingsmiddelen aan mijn lijst toevoegen. De laatste stap is de fase van gewichtsbehoud, ik kan niet wachten!

Ik word hierbij heel prettig begeleid door Siny, die mij tijdens de consulten een ondersteunende training op het andullatiematras geeft. We nemen vervolgens samen door hoe ik het programma en de training ervaar, waar ik tegen aan loop en nemen we recepten van Metabolic Balance door die aansluiten bij mijn persoonlijk voedingslijst.

Kortom, ik zit weer lekker in mijn vel en straal weer, ben ontzettend blij met deze levensstijl (en de begeleiding!). Mijn gezondheid is opmerkelijk verbeterd en heb veel meer energie: Wandelen, fietsen en skaten gaat nu zoveel lekkerder. Ik geniet van de complimenten van de mensen om mij heen dat ik er zo goed uit zie en nieuwe kleding in een maatje minder geeft me toch wel een kick.

Als je dit leest, wil ik je meegeven: aarzel niet langer! Ga ook van start met het persoonlijke voedingsplan van Metabolic Balance, dat is ook voor jou zeker een succes, groet van Manon.

Marina 34 jaar

Voor en na afvallen

Ik ben moeder van 2 kinderen en overgewicht heb ik eigenlijk altijd al wel gehad. Ik heb meerdere diëten gevolgd, soms met resultaat op de korte termijn, maar vaak kwamen de kilo’s na verloop van tijd gewoon weer terug. Ik wist dat ik er wat aan moest doen, en heb daarom een vrijblijvende intake gedaan bij Corry. Toen ik na dit gesprek de deur uit liep wist ik gelijk: dit is wat voor mij.

Ik woog op dat moment 93 kilo en met mijn 1,64 cm is dat echt te veel. Op 8 okt 2020 ben ik begonnen met het Metabolic Balance programma. De eerste week vond ik best pittig. Niet zo zeer op het gebied van eten, want dat mocht ik genoeg, maar mijn lichaam zeurde om de suikers en alle andere ongezonde snacks die ik nu niet meer at. Na de eerste week werd dat gelijk veel beter en was het echt goed te doen.

Je mag lekker eten en het is zeker genoeg. Er zijn wel een paar belangrijke regels, maar binnen een paar weken zitten die er goed in. Ik vond het eerste weegmoment bij Corry heel spannend, ik was superbenieuwd naar het resultaat van de afgelopen tijd, en ja hoor: 2 kilo lichter!

Een goed begin, maar we gingen natuurlijk door. Er moest ruim 20 kilo af, dus we hadden nog een flinke weg te gaan naar een gezond gewicht. Door me aan het plan te houden, niet te smokkelen en rustig aan iets meer te bewegen viel ik aldoor 2 kilo per week af. Het eindresultaat? Ik ben na 3 maanden Metabolic Balance 20 kilo afgevallen (ondanks de feestdagen!).

Ik heb nog 2 kilo te gaan en dan ben ik op streef gewicht, geweldig! Ik voel me zoveel fitter en gezonder. Ik zou het iedereen aanraden. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet en natuurlijk ook met de begeleiding van Corry, zonder haar had ik het niet gered.

Myriam 29 jaar

Voor en na afvallen

Toen de dokter mij medicijnen voorschreef vanwege mijn overgewicht – ik had last van maagzuur – schrok ik wakker. Ik heb toen bij Metabolic Balance een persoonlijk voedingsplan laten opstellen om mijn levensstijl te veranderen. Ik was al jaren op zoek naar een persoonlijk voedingsplan, dat uitgaat van voeding die geschikt is voor mij, in combinatie met professionele begeleiding. Hoewel het Metabolic Balance programma in het begin best prijzig leek, is het een investering voor het leven, die zichzelf meer dan terugverdient. Door de intensieve begeleiding leer je ontzettend veel en is het goed vol te houden!

Marilu 55 jaar

Voor en na afvallen

Zolang ik mij kon herinneren droeg ik maat 44/46 en was ik continu bezig met lijnen. Ondanks vele pogingen, lukte het niet om het gewicht er op de lange duur af te houden. Toen ik met Metabolic Balance begon werd ik steeds bewuster van wat mijn lichaam nodig had: goede en gezonde voeding. De rust die ik nu ervaar door drie maaltijden per dag te nemen is zo fijn! Het voelde echt als een bevrijding. Mijn voedingsmiddelenlijst is zo divers dat ik altijd genoeg te kiezen heb. Door Metabolic Balance heb ik afscheid genomen van het jojoën en heb ik mijn zelfvertrouwen terug. Ik geniet er elke dag van!

Steffen 44 jaar

Voor en na afvallen

Tot mijn 25e kon ik eten en drinken wat ik wilde: mijn gewicht was stabiel. Toen ik een nieuwe baan kreeg en meer in de auto zat, kwam ik 5 tot 7 kilo per jaar aan. Ik kreeg last van allerlei kwalen: een hoge bloeddruk en te hoge bloedsuikerspiegels, darmproblemen en slapeloosheid. Tegen de tijd dat ik met Metabolic Balance begon woog ik 157 kilo. Met behulp van het persoonlijke voedingsplan en de acht Metabolic Balance regels ben ik nu in staat mijn gezonde gewicht zonder problemen te onderhouden en dat voelt super. Twee jaar na de start van Metabolic Balance heb ik zelfs een halve marathon gelopen en doe ik tal van andere sport gerelateerde activiteiten.

Petra 40 jaar

Voor en na afvallen

Voorheen verkeerde ik in een vrij slechte conditie. Ik had last van neurodermitis en sliep slecht. De slagader in mijn rechterarm was plotseling afgesloten en ik was vier of vijf keer per jaar ziek. Ik was aan de zware kant en had het gevoel dat mijn gezondheidsklachten een waarschuwing waren. Ik heb toen een intake gehad met een Metabolic Balance begeleider bij mij in de buurt. Zij heeft mij fantastisch geholpen: ik ben 23 kilo afgevallen en ben een stuk actiever geworden! Natuurlijk is de neurodermitis niet volledig verdwenen, maar ik weet nu beter welke voedingsmiddelen hier een extra slechte werking op hebben. Ik voel me een stuk fitter!

Successverhalen Metabolic Balance

1 millions deelnemers

Bij een vergelijking van 8 vitaliteits- en stofwisselingsprogramma’s was Metabolic Balance het enige programma waar 62,5% van de deelnemers een succes op lange termijn bereikte.

– British Medical Journal-