Een voedingslijst op basis van jouw bloedwaarden

Bloedonderzoek voeding

Blog Posts » Metabolic Balance » Onze methode » Een voedingslijst op basis van jouw bloedwaarden
Tags:

Als je de stap hebt gezet om volgens een nieuwe levensstijl te leven, is het fijn als jij je een beetje kan voorbereiden op wat je te wachten staat. Bij een verandering in voedingspatroon zal je waarschijnlijk snel kijken naar de maaltijden en voedingsmiddelen die je mag eten. Door onze aanpak te beschrijven  geven we je alvast een beetje een gevoel of onze levensstijl bij je past en nog belangrijker, of je het ook kunt volhouden.

De basis van Metabolic Balance ligt in het feit dat er natuurlijke voedingsmiddelen worden geselecteerd die bij jouw lichaam passen. Juist omdat ieder lichaam zijn eigen behoeftes heeft. Dit maakt ieder voedingsplan uniek. Wil je meer weten hoe het voedingsplan wordt samengesteld, hoe het er uit zien en hoe wij de voedingsmiddelen selecteren die bij jouw lichaam passen? Lees dan deze blog.

Wij vinden jouw voorkeuren en situatie belangrijk

“Geen mens is (en eet) als een ander”. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft voeding: met of zonder vlees en vis, met of zonder zuivelproducten, een afkeer van een bepaald voedingsmiddel, enz. Deze voorkeuren kunnen te maken hebben met smaak, opvattingen, maar ook met allergieën, voedselintoleranties of diabetes. Daarom houden we bij het samenstellen van jouw persoonlijke voedingsplan rekening met jouw voorkeuren. Maar we zullen er wel voor zorgen dat je wordt uitgedaagd om nieuwe voedingsmiddelen te eten. Ook al is dat in het begin een beetje wennen, je zult zien dat er een wereld voor je opengaat. Geen zorgen, het voedsel dat je echt niet graag eet kun je laten staan.

Tijdens een persoonlijk consult willen we een hoop zaken van je weten. Om een op maat gemaakt voedingsplan op te stellen hebben we een heleboel gegevens nodig. Natuurlijk jouw voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen, maar ook jouw medische voorgeschiedenis, je lichamelijke klachten, je gezondheidsproblemen, medicatie en jouw persoonlijke gegevens (leeftijd, geslacht, omvangsmaten). En, last but not least, we nemen bloed af om een compleet beeld van je te krijgen. Als we al die gegevens hebben kunnen we aan de slag om jouw persoonlijke voedingsplan te maken.

Jouw bloed vertelt ons een verhaal over jou

Juist jouw bloed geeft ons de mogelijkheid om een persoonlijk voedingsplan op te stellen dat bij jouw stofwisseling past. Ons bloed geeft namelijk onwijs veel informatie over het functioneren van de organen en de orgaansystemen, omdat het bloed (maar liefst 5 tot 6 liter) constant door ons lichaam en organen circuleert. Zo kun je aan de hand van je bloedwaarden zien of je ontstekingen hebt of risico’s loopt op een ziekte. Ziekten kunnen namelijk de hoeveelheid cellen en de stoffen in het bloed veranderen. Jouw bloed is dus echt een afspiegeling van jouw gezondheid. Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van jouw bloedwaarden te analyseren welke voedingsstoffen je tekort komt, welke je voldoende hebt of juist teveel. Wij analyseren maar liefst 36 verschillende bloedwaarden om inzicht te krijgen welke essentiële bouwstenen (vitaminen, sporenelementen, mineralen, enz.) jouw lichaam tekort komt. Die tekorten moeten worden aangevuld om de stofwisseling in balans te krijgen en te houden.

Het selecteren van voedingsmiddelen die bij jouw lichaam passen

Aan de hand van jouw bloeduitslag berekent ons computerprogramma hoe de ontbrekende stoffen in jouw lichaam weer kunnen worden aangevuld. Als de waarden voor ijzer of calcium bijvoorbeeld te laag zijn, zoekt het computerprogramma naar voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan deze stoffen. Als de urinezuurspiegel te hoog is, worden voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan purine vermeden. En zo stellen we aan de hand van al jouw gegevens, laboratoriumwaarden, voedingsintoleranties, ziektes en medicijngebruik jouw persoonlijk voedingsplan samen. Zo krijg je precies de vitaminen, mineralen en elektrolyten binnen die jouw lichaam nodig heeft om de stofwisseling en hormoonhuishouding te reguleren. Metabolic Balance neemt met het plan eigenlijk tijdelijk de beslissingsfunctie van jouw lichaam over. Jouw lichaam krijgt zo de voeding die het echt nodig heeft. Je herstelt hierdoor jouw stofwisseling op een volledig natuurlijke manier. Door de reset van jouw stofwisseling kun je jouw lichaamssignalen weer herkennen. Je voelt zelf weer wat jouw lichaam nodig heeft.

Hoe gaat jouw voedingsplan er uiteindelijk uit zien?

Nu we alle informatie van jou hebben kunnen we jouw voedingsplan aanmaken. Naast de persoonlijke voedingsmiddelenlijst worden jouw portiegroottes berekent. Dit zorgt er voor dat je de juiste verhoudingen binnen krijgt. Daarnaast krijg je 9 menuvoorstellen, die je hou vast geven om voldoende te blijven afwisselen. Niet alleen tussen de groepen maar ook binnen de specifieke groepen zelf. Zodat je van alle benodigde voedingsstoffen echt de meest optimale hoeveelheid binnen. Zo heb je samen met onze 8 regels de juiste handvatten voor jouw nieuwe gezonde levensstijl.

 

 “Laat voeding uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel uw voeding”
– Hippocrates –

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page