terug
terug

Curry van erwten en tofoe

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Een lichte curry van verse doperwten en in blokjes gesneden tofoe. Tofoe is een geweldig ingrediënt om in je voedingsplan op te nemen. Het zorgt voor een zoete en nootachtige smaak. Het heeft een interessante textuur en is een bron van eiwitten. De ingrediënten vormen samen een heerlijk smeuïge currysaus, geïnspireerd op de Indiase keuken.

Ingrediënten:

1 portie tofoe, uitgelekt en in blokjes gesneden (als alternatief kan halloumi worden gebruikt)
¼ portie ui, fijngesnipperd
¾ portie erwten
1 tl ghee
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 tl gember, fijngehakt
1 el garam masala
¼ tl chilipoeder
¼ tl kurkuma
peper en Himalaya zout
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
1 el koriander, fijngehakt

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zet een pan met ghee op middelhoog vuur.
  2. Doe de gesnipperde ui erin en bak 5 minuten tot het zacht en glazig is.
  3. Voeg vervolgens de knoflook, gember, garam masala, chilipoeder, kurkuma, peper en zout toe. Bak 1 minuut mee totdat de geuren vrijkomen.
  4. Giet de zelfgemaakte groentebouillon in de pan en breng aan de kook, laat het geheel 10 minuten sudderen om de smaken samen te laten komen.
  5. Voeg vervolgens de tofoe, erwten en koriander toe, verwarm de ingrediënten 2 minuten in de curry en serveer.

Klaar in een handomdraai. Onze erwten en tofoe curry is rijk aan smaak: de zoetheid van de erwten, een lichte nootachtige smaak van tofoe en de milde kruiden van de currysaus. Dit is het ultieme doordeweekse diner, omdat het snel klaar is en ook nog eens smaakvol en voedzaam is. En je kunt het ook heel goed van tevoren klaar maken en opwarmen als je het gaat eten. De smaken trekken dan nog meer in de tofu in. Super lekker en makkelijk dus!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page