Mangosoep met gamba’s
Mangosoep met gamba’s
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookGamba’s hebben voor mij altijd iets feestelijks. Of ik ze nou heerlijk wok met knoflook en tabasco, of dat ik er een verfijnd gerecht van maak, ik vind het altijd een feestje om ze te eten! Met de komende feestdagen in het verschiet is dit een origineel recept om tijdens je sjoemelmaaltijd vooraf te serveren, maar het past ook prima op een dag dat je het als volledige maaltijd eet. En weer zoooo makkelijk om klaar te maken. Hou ik van!
Ingrediënten:
✓ 1 portie gamba’s, als alternatief kan ook rivierkreeftjes of garnalen worden gebruikt
✓ 1 portie groenten (paksoi, lente-ui, wortel, knolselderij)
✓ 1 teentje knoflook
✓ ½ cm verse gember
✓ ¼ chilipeper of tabasco
✓ ½ stengel citroengras
✓ 250 ml groentebouillon
✓ 1 portie mango
✓ 1 el vers gehakte dille
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Was de groenten. Hak de paksoi en lente-ui fijn, schil en rasp de wortel en knolselderij. Pel de knoflook en gember, maak de chilipeper schoon en hak alles fijn. Was citroengras, sla het (onderste dikke deel) plat en snijd in kleine stukjes.
- Breng de groenten aan de kook in de groentebouillon. Voeg de kruiden toe en laat het geheel 10 minuten trekken.
- Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snijd in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gamba’s toe en laat hete geheel nog 5 minuten trekken.
- Roer de dille er vlak voor het serveren door.
Tip: Smaakt ook goed met zalm of snoekbaars.
En, hoe heb jij het recept gebruikt? Als maaltijd of heb je jezelf op een sjoemeldag getrakteerd?