Chinesekoolwraps
Chinesekoolwraps
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookIk word altijd vrolijk van eten dat in een rolletje wordt geserveerd. Misschien omdat zo’n wrap mij doet denken aan de opgerolde pannenkoek, die ik als kind als traktatie op verjaarspartijtjes kreeg. Dat was puur genieten en kindergeluk om met vriendjes en vriendinnetjes lekker te spelen en te eten en drinken. Die herinnering zit gewoon in zo’n rolletje. En dan ben ik nieuwsgierig wat er in zo’n wrap zit en hoe het smaakt.
Als je meer tijd hebt, laat de tofoe dan gerust langer intrekken, dat maakt het nog lekkerder. Lavas,ook bekend onder de naam maggikruid, is echt zo’n kruid wat je in je tuin of op het balkon zelf wil laten groeien, zó smaakvol en goed in heel veel gerechten. De combinatie met de koriander geeft het echt een Aziatische touch!
Smllen maar!
Ingrediënten:
✓ 1 portie tofoe
✓ 1 portie groenten (Chinese kool, paprika, lente-ui, champignons)
✓ 1 teentje knoflook
✓ ½ cm verse gember
✓ 2 el vers gehakte kruiden (lavas, peterselie, koriander)
✓ chilipoeder
✓ 1 el appelazijn
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.
Bereidingswijze:
- Pel de knoflook en schil de gember. Hak beide fijn en meng met de kruiden. Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout.
- Snijd de tofoe in kleine blokjes. Doe dit bij het kruidenmengsel en laat het minstens 30 minuten trekken.
- Haal twee grote bladeren van de Chinese kool. Maak ze schoon en hou ze apart. Was de rest van de Chinese kool, paprika en lente-ui. Maak alles schoon en snij het in reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze ook in kleine stukjes. Kruid de groenten met peper, zout en azijn.
- Blancheer de Chinese koolbladeren in zout water. Doe ze gelijk in ijswater en laat ze uitlekken.
- Meng de groenten met tofoe en leg het mengsel op de koolbladeren. Rol de koolbladeren vervolgens op.
Tip: In fase 3 kun je de koolblaadjes in kokosolie bakken.