terug
terug

Verantwoorde zoete aardappel salade bowl

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Een bowl hier, een bowl daar. Tegenwoordig wordt veel eten opgediend in een kom. Niet omdat het er lekkerder van smaakt, maar omdat het er leuk uitziet! Daarom maken we vandaag deze verantwoorde zoete aardappel salade bowl met allerlei verse groente en bonen. Lees hieronder gauw hoe je deze heerlijke bowl maakt.

Ingrediënten
  • 1 portie groente: zoete aardappel, avocado, paprika, cherrytomaatjes, aanvullen met ui en ijsbergsla
  • 1 portie eiwit: zwarte bonen (Gebruik je zwarte bonen uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde zwarte bonen? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept.)
    Alternatief: bruine bonen, witte bonen, kievitsbonen, kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Je hoeft de aardappel niet te schillen, in de schil zitten juist relatief veel vitaminen!
  3. Marineer de zoete aardappel in olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Doe de zoete aardappelstukjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd ondertussen de ui, paprika, ijsbergsla, cherrytomaatjes en avocado.
  5. Voeg alles bij elkaar en meng hier ook de bonen doorheen, maak de salade af met wat olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.

Tip: Geen (zwarte) bonen in je plan? Vervang deze dan door feta of geitenroomkaas. Dan smaakt deze verantwoorde zoete aardappel salade bowl net zo lekker!

Eet smakelijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page