Lichte bloemkool couscous met garnalen
Lichte bloemkool couscous met garnalen
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWist je dat je van bloemkool niet alleen rijst kunt maken, maar ook couscous-achtige gerechten kunt nabootsen? Het is vrij simpel, hartstikke gezond en bovenal mega lekker. Hieronder lees je het recept voor lichte bloemkool couscous met garnalen en verse kruiden:
Ingrediënten
- 1 portie groente: bloemkool, paprika en sperziebonen, aanvullen met ui en lente-ui (garnering)
- citroensap (garnering) (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
- 1 portie eiwit: garnalen
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 handje verse koriander (garnering)
- 1 tl kerrie
- 1 el kokosolie
- peper en zout
Extra
- keukenmachine of rasp
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen ongeveer 6-8 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Maal ondertussen de bloemkool fijn met een keukenmachine of rasp de bloemkool met een rasp.
- Pers vervolgens de knoflook uit, hak de ui en gember fijn en fruit dit met wat olijfolie in een pan kort aan.
- Halveer de sperziebonen en voeg deze samen met de fijngesneden paprika toe aan de pan met ui en gember. Bak het geheel 3-5 minuten in de pan.
- Voeg de garnalen toe en bak deze aan totdat ze gaar (roze) zijn. Voeg daarna de bloemkool-couscous toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Breng het geheel op smaak met wat kerrie, peper, zout en eventueel een beetje citroensap.
- Garneer het gerecht met verse koriander en lente-ui.
En? Simpel toch? Maar oh zo lekker en fris, zeker met dat kneepje citroensap erbij.