Frisse sandwichspread van verse groente
Frisse sandwichspread van verse groente
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookSandwichspread zou je natuurlijk in de winkel kunnen kopen, maar heb je wel eens nagedacht om het lekker zelf te maken? Deze lekkere frisse sandwichspread heb je in een mum van tijd klaar en kun je makkelijk in de koelkast bewaren. Houd je je groente- en eiwitporties in de gaten wanneer je deze spread eet op een stuk knäckebröd? (Dit omdat het lastig kan zijn een hele portie sandwichspread te eten). Bovendien is dit recept een ontbijtoptie, omdat er yoghurt in zit. Je leest het recept hieronder:
Ingrediënten
- 1 portie groente: wortel, komkommer, augurk (goed afspoelen)
- sap van 1/2 citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
- 1 portie eiwit: volle yoghurt of Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 hand verse peterselie
- peper en zout
- volkoren roggeknäckebröd
Bereidingswijze
- Augurken uit pot bevatten altijd sporen van suiker. Spoel de augurk daarom goed af en laat deze ongeveer 10 minuten in koud water liggen.
- Snijd de augurk, wortel en knoflook in kleine stukjes. Rasp de komkommer en doe alles bij elkaar in een kom.
- Giet de yoghurt erbij en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe met een kneepje citroensap.
Eet smakelijk en geniet van deze frisse sandwichspread op een heerlijk stuk volkoren roggeknäckebröd.