Groene salade met gerookte kipfilet en avocado
Groene salade met gerookte kipfilet en avocado
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookGevulde salades zijn niet alleen gezond en lekker, ze staan ook nog eens zo op tafel! Perfect als je ’s avonds nog lang van het zonnetje wilt genieten, of als je simpelweg geen tijd hebt voor een uitgebreid avondmaal. Met gevulde salades kun je eindeloos variëren. Deze groene salade met gerookte kipfilet en avocado bijvoorbeeld valt bij mij thuis op een warme zomeravond altijd zeer in de smaak. Lees verder voor het recept:
Ingrediënten
- 1 portie groente: avocado, cherrytomaatjes, 2 handen veldsla
- 1 portie eiwit: gerookte kipfilet
Alternatief: witte bonen, kievitsbonen, linzen, zwarte bonen (gebruik je witte bonen uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde witte bonen? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept) - 1 el balsamicoazijn
- 1 el extra vierge olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de gerookte kipfilet, avocado en cherry tomaatjes in stukken naar wens. Doe deze samen met de veldsla in een kom of schaal.
- Voeg de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout samen in een pot en schud tot het één geheel is.
- Giet de dressing over de salade en breng indien nodig op smaak met nog wat extra peper en zout
Zo simpel is het! Lekker is om bij deze groene salade een stuk volkoren roggeknäckebröd bij te eten.