Gezonde gazpacho met verse kruiden
Gezonde gazpacho met verse kruiden
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookHeerlijk, het is nu echt zomer! Wat mij altijd gelijk aan vakantie doet denken is een heerlijke gazpacho, je weet wel, die koude Spaanse soep. Makkelijk van te voren klaar te maken; wel zo leuk als er gasten komen en je gezellig samen in het zonnetje wilt blijven zitten. Een beetje flauw misschien; maar deze gezonde gazpacho is écht een koud kunstje, en kost niet veel tijd. Het recept lees je hieronder:
Ingrediënten
- 1 portie groente: voornamelijk tomaat en gele of rode paprika, aanvullen met komkommer en sjalot
- 1 portie eiwit: geitenroomkaas
- +- 125 ml zelfgemaakte groentebouillon
- 1 teen knoflook
- 1 el verse peterselie
- 2 el verse basilicum (deels garnering)
- 1 tl tabasco
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- peper en zout
Extra
- keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
- Ontvel de tomaten; snijd een kruis in aan de onderkant van de tomaat en leg deze in heet (kokend) water, dan kan het velletje er na enkele minuten zo worden afgehaald.
- Snijd de komkommer in grove stukken en verwijder de zaadlijst(en) van de paprika(‘s). Snijd alle groente in blokjes, en verwijder zo veel mogelijk de “pitjes” van de tomaten en komkommer.
- Doe alles bij elkaar in een blender/keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal het fijn, tot één geheel.
- Breng het mengsel op smaak met de verse kruiden, olijfolie, balsamicoazijn en groentebouillon. Voeg net zo veel groentebouillon toe zodat jij de substantie goed vindt.
- Je kunt er heerlijk zelfgemaakt roggebrood met geitenroomkaas bij eten, maar het ziet er extra feestelijk uit als je de geitenroomkaas wat verdunt met groentebouillon (en tabasco om het een beetje pittig te maken) en je de soep in een glaasje serveert met wat van het geitenroomkaas-tabasco mengsel er bovenop.
- Garneer met een druppeltje olijfolie en de overgebleven blaadjes basilicum.
Geniet van deze gezonde gazpacho! De diepgang van de smaak wordt bepaald door de kwaliteit van de ingrediënten zelf. Kies dus de lekkerste en rijpste tomaten, goede olijfolie, etc. Gazpacho is en blijft een bijzonder gerecht, ik ben daarom super benieuwd wat jullie ervan vinden.