vers gegrilde zalm met frisse avocado salsa
vers gegrilde zalm met frisse avocado salsa
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookVan zalm eten wordt iedereen blij, toch? Ik kan me in ieder geval niet voorstellen er óóit ‘nee’ tegen te zeggen. Net als vandaag, ik stond op de markt en liep langs de viskraam waar ik al jaren kom en, je raadt het al; de zalm was in de aanbieding, top! Direct een lekker stuk meegenomen en ik wist meteen waar ik zin in had; vers gegrilde zalm met frisse avocado salsa. En geloof me, dit recept is écht een winnaar. Hieronder heb ik het voor je opgeschreven:
Ingrediënten
Zalm
- 1 portie eiwit: zalm
Alternatief: tonijn, forel, (blauw)baars of makreel - 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
Avocado salsa
- 1 portie groente: voornamelijk avocado, aanvullen met rode ui
- sap van ½ limoen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
- 1 el extra vierge olijfolie
- peper en zout
- 1 hand koriander
Bereidingswijze
- Meng in een kom de olijfolie, peper en zout en paprikapoeder en smeer de zalmfilets in met de marinade. Zet de zalm ongeveer 30 minuten afgedekt in de koelkast om de smaken er goed in te laten trekken.
- Verwarm een grillpan en bak hierin de zalm twee minuten aan elke kant, tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
- Snijd de avocado in stukken en doe in een aparte kom. Snipper de ui en voeg deze samen met het limoensap en olijfolie toe aan de kom met avocado. Breng op smaak met peper en zout en fijngesneden koriander.
- Schep de avocado salsa op de gegrilde zalm en leg er de overgebleven (fijngesneden) koriander op.
Dat is alles! Wat een feestje he? Meestal maak ik dit recept met vers gegrilde zalm, maar eigenlijk is het met tonijnsteak of een heerlijk stuk forel ook ontzettend lekker. Het is maar net waar je zin in hebt.