Voedzame papajasalade met schapenfeta
Voedzame papajasalade met schapenfeta
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookVerdwaal jij ook wel eens in het overgrote aanbod aan (salade)recepten? Er bestaan duizenden misschien wel miljoenen verschillende recepten voor salade, maar niets valt te vergelijken met een voedzame papajasalade met feta. Kortgeleden ontdekte ik dit recept en ik ben er helemaal verzot op. De combinatie van zoet en hartig en de zachte structuur van échte schapenfeta… het is fantastich. En dan de dressing niet te vergeten, die maakt het geheel helemaal af. Tijd om te koken denk ik zo! Je leest het recept hieronder:
Ingrediënten
- 1 portie groente: avocado en sla (soort volgens plan)
- 1 portie eiwit: schapenfeta
Alternatief: geiten(room)kaas, hüttenkäse - 1 portie fruit: papaja
Dressing
- ½ el olijfolie
- ½ el walnotenolie
- 1 tl balsamicoazijn
- 2 el verse basilicum (garnering)
- 1 el verse tijm
- ½ tl tabasco (optioneel)
- citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
- peper en zout
- scheutje water
Extra
- 1 el pompoenpitten (fase 3) (garnering)
- 1 el granaatappelpitten (fase 3) (garnering)
Bereidingswijze
- Snijd de sla klein, de papaja en avocado in stukjes en verbrokkel de feta. Mix deze ingrediënten door elkaar in een slakom.
- Doe alle dressing ingrediënten (fijngesneden) in een potje, draai de deksel erop en schud stevig door elkaar voor 30 seconden.
- Giet de dressing over de salade en garneer als laatste met nog wat losse blaadjes basilicum.
- Zit je in fase 3? Doe eens gek en strooi ook nog wat pompoenpitten en granaatappelpitten als garnering over je salade.
Smullen maar! Zelf ben ik wel van een beetje pit in mijn maaltijden, dus ik doe nooit te zuinig met de tabasco, het geeft toch een extra dimensie vind ik. Overigens gebruikte ik veldsla als slasoort, maar dit recept is lekker met nog veel meer slasoorten.