Rundvlees spiesen met abrikoos

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Het kan soms lastig lijken om rundvlees lekker en op een ietwat speciale manier te bereiden, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Gelukkig líjkt dat alleen maar zo, want met dit recept voor rundvlees spiesen met abrikoos heb je in korte tijd iets bijzonders op tafel staan. Koken maar!

Ingrediënten:

1 portie groente: paprika, ui en champignons
1 portie rundvlees: kalfsfilet, runderlende, (mager) rundvlees
1 portie verse abrikozen (gebruik je gedroogde abrikozen? neem dan iets meer dan 1/3 van de normale portie)
1 tl paprikapoeder
1 tl verse of gedroogde marjolein
1 el verse of gedroogde rozemarijn
peper en zout
2 el olijfolie
kokosolie
spiesen (hout)
eventueel chilivlokken

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:

1. Week de gedroogde abrikozen in een kommetje met warm water ca 10 minuten. Gebruik je verse abrikozen? Dan kun je deze stap uiteraard overslaan.

2. Schil de uien en hak deze in grove stukken.

3. Snijd grote champignons in tweeën of in vieren, laat de kleine champignons heel.

4. Snijd ook de paprika in dikke repen en snijd deze vervolgens in de breedte doormidden.

5. Snijd nu het vlees en de abrikozen in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.

6. Meng in een kom de kruiden met een klein beetje olijfolie door elkaar.

7. Roer het vlees en de abrikozen samen door het kruidenmengsel. Zorg dat alle kruiden goed worden opgenomen.

8. Rijg vervolgens afwisselend de ingrediënten aan een spies. Ga door tot de ingrediënten op zijn.

9. Verwarm een koekenpan met de kokosolie op middelhoog vuur en bak de spiesen totdat het vlees zacht is en de groente gaar zijn.

Mocht je van extra pit houden, voeg dan wat chilivlokken toe aan het kruidenmengsel.

Door de verschillende kleuren op de spies ziet het er super feestelijk uit, ondanks dat het een heel makkelijk recept is. Je kunt ook veel variëren met dit recept voor rundvlees spiesen met abrikoos. Ben je niet zo’n fan van abrikozen? Probeer het dan met perzik, ananas of bijvoorbeeld nectarine. Hetzelfde geldt voor het vlees, met kip is het ook hartstikke lekker!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page