Verse kerrie kabeljauw met witlof
Verse kerrie kabeljauw met witlof
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookLekker! Vis op het menu. Kabeljauw bereid met heerlijke kerrie kruiden en een beetje sambal voor wat extra pit. Niet veel mensen weten dat kabeljauw een relatief hoge dosis jodium bevat, wat het afvallen ondersteunt. Jodium is namelijk nodig voor de productie van schildklierhormoon, wat belangrijk is voor de regulatie van de stofwisseling. Het heeft invloed op je hartslag, je bloeddruk maar ook op je energieverbruik en de verbranding van vetten. Eén portie kabeljauw is al voldoende voor je dagelijkse hoeveelheid jodium. Hieronder het recept voor deze heerlijke kerrie kabeljauw met witlof:
Ingrediënten:
✓ 1 portie kabeljauwfilet
Alternatief: koolvis of schelvis
✓ 1 portie witlof
✓ 1½ tl kerriepoeder
✓ 1 tl sambal oelek
✓ kokosolie of ghee
✓ peper en zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Maak de witlof goed schoon, snijd in de lengte in vieren en verwijder het onderste stukje en het kegelvormige hart.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en doe de witlof in het water.
- Kook de witlof ongeveer 10 min. tot beetgaar en giet daarna het vocht af.
- Wrijf de vis in met kerriepoeder en sambal. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verhit de kokosolie/ghee in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 6 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filet) aan beide kanten lichtbruin en gaar.
- Verdeel de witlof over het bord en schep de moot kabeljauw er op.
Als citroen op je voedingslijst staat, kun je die over de vis uitknijpen, dat smaakt heerlijk fris. Geniet van je kerrie kabeljauw met witlof!