Roggebrood met kaas en kiemen
Roggebrood met kaas en kiemen
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWist je dat roggebrood ten opzichte van normaal (tarwemeel) brood, tal van voordelen heeft ? En daarmee doelen we niet op het Friese roggebrood, maar brood wat enkel gemaakt is van roggemeel. Het bevat meer voedingsstoffen, voorkomt ziekten, heeft een lagere glycemische lading en bezorgt langere tijd een verzadigd gevoel. Bovendien zijn kiemen hartstikke gezond. Kiemgroenten bevatten zeer ruime hoeveelheden antioxidanten. Deze antioxidanten maken de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk. Daarbij zijn kiemen een goede bron van veel vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen en vezels! Om die reden hier een simpel, maar heerlijk idee voor een gezond ontbijt of krachtige lunch. Lees hieronder gauw het recept voor roggebrood met kaas en kiemen:
Ingrediënten:
✓ 1 portie puur volkoren roggebrood (of rogge knäckebröd) (alternatief: boekweit crackers)
✓ 1 portie kaas (jong, belegen of oud)
✓ 1 portie groenten: radijs en komkommer
✓ ½ lente-ui
✓ ¼ appel
✓ 1 handje mosterdzaadkiemen of tuinkers
✓ peper en zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Snijd als eerste de radijs en de komkommer in dunne plakjes, en de lente-ui in ringetjes.
- Vervolgens snijd je ook de appel in dunne plakjes, of rasp je deze.
- Knip indien nodig de mosterdzaadkiemen of tuinkers los.
- Beleg nu het roggebrood eerst met kaas en vervolgens met de groente, ui en appel.
- Top af met de mosterdzaadkiemen of tuinkers en peper en zout naar smaak.
Simpel, maar heerlijk. En bomvol voedingstoffen. Brood gemaakt van rogge is een zeer gezonde en verantwoorde keuze, genieten maar! Natuurlijk kun je dit recept voor roggebrood met kaas ook met een andere kaas doen, zoals geitenkaas of smeerkaas.