Frisse ceviche van witvis
Frisse ceviche van witvis
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWie in Zuid-Amerika/Peru is geweest, heeft het vast wel eens gegeten: ceviche. Het gerecht is van oorsprong Peruaans, maar je ziet het hier ook steeds vaker op de kaart staan. Ceviche bestaat uit rauwe vis, gemarineerd in een mengsel van limoen en andere ingrediënten. Deze marinade gaart de vis, zonder dat de vis daadwerkelijk gebakken hoeft te worden. Zin in een frisse ceviche van witvis? Misschien is dit recept dan leuk om eens te proberen, komt ie:
Ingrediënten:
- 1 portie witvis, bijvoorbeeld: kabeljauw of pangasius
Alternatief: koolvis, schelvis, zeebaars, zeewolf, zwaardvis - 1/2 rood pepertje
- 1 limoen
- 1 cm verse gember
- 1/4 handje verse koriander
- Peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de kabeljauw in dunne plakjes, en leg dit als dakpannetjes (om en om) in een ondiepe schaal.
2. Pers de limoen uit in een apart kommetje en halveer vervolgens de rode peper (verwijder de pitjes).
3. Snijd het pepertje vervolgens in dunne plakjes en voeg toe aan het limoenmengsel. Rasp ook de gember en voeg dit samen met het zout toe.
4. Schenk het mengsel over de vis (houd ongeveer 2 eetlepels over).
4. Dek nu de vis af met folie en laat 2 uur in de koelkast marineren. De zuren van de limoen in combinatie met het zout zorgen ervoor dat de vis gaart.
5. Schenk de rest van het mengsel over de vis en garneer met verse koriander en peper.
Zo makkelijk kan het dus zijn. Het kost wat meer tijd, maar dan heb je ook echt wat bijzonders op tafel staan. Niet zo dol op witvis, of eet je liever zalm? Daar kan het natuurlijk ook mee. Allerlei variaties zijn mogelijk. Maar nu eerst genieten van deze frisse ceviche van witvis!