terug
terug

Harissa kip met verse mango salsa

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Tijd voor kip. En niet zomaar kip, harissa kip! Harissa is een kruidenmix afkomstig uit Noord-Afrika. De mix wordt vooral gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez. Vandaag heb ik een extra bijzondere kruidencombinatie voor jullie, we voegen namelijk ook wat venkelzaad toe. Sommigen vinden kipfilet zo nu en dan wat saai, maar neem dit van me aan, met de juiste kruidenmengsels of marinade weet ik zeker dat iedereen zal smullen. De combinatie met een mangosalsa met munt en avocado is gegarandeerd een fantastische smaaksensatie. Hieronder staat uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je het klaarmaakt. Lees je mee?

Ingrediënten:

Kip

1 portie kipfilet
1 tl harissa
½ tl venkelzaad
peper en zout

Salsa

1 portie mango
1 portie groente: avocado, 1 sjalot
3 à 4 blaadjes verse munt
rasp van een halve limoen

Bereidingswijze:
  1. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft. Meng de harissa, venkelzaad, peper en zout door elkaar en wentel de kipfilet door het mengsel, zodat het gelijkmatig is bedekt. Laat het geheel een half uur marineren in de koelkast.
  2. Ga ondertussen aan de slag met de salsa: schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd dit in blokjes.
  3. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en boen de schil van de limoen schoon. Rasp vervolgens de limoen met een fijne rasp.
  4. Haal indien nodig de muntblaadjes van de takjes af en snijd de blaadjes fijn.
  5. Doe de mango, sjalot, limoenrasp en munt in een kom en meng het.
  6. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in blokjes, even groot als de mango.
  7. Voeg de avocado toe aan de kom met mango en kruiden, hussel alle ingrediënten goed door elkaar en zet het apart.
  8. Verhit een grillpan en gril de kipfilet in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Let op: keer de stukken kip halverwege een keer om.
  9. Serveer de kip met de salsa.

Et voilà! Een heerlijke maaltijd van harissa kip met mango salsa staat voor je op tafel. Geniet ervan. Tip: je kunt de kipfilet ook vervangen door kippendijfilet. Dit is over het algemeen iets malser vlees.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page