Japanse shiitake soep zonder olie
Japanse shiitake soep zonder olie
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookDeze Japanse shiitake soep hebben wel eerder gepost, en die viel zó in de smaak dat we ook een versie zonder olie hebben gemaakt, speciaal voor de deelnemers die in het begin van hun programma zitten. Let op: dit recept is voor 3 personen (afhankelijk van de porties in jouw plan), zo kun je gerust nog een portie invriezen voor een dag waarop je minder zin of tijd hebt om te koken. Komt ie:
Benodigdheden:
✓ 3 porties eiwit: shiitake (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt) of oesterzwammen
✓ 1,5 porties groente: met name champignons en wortel, aanvullen met ui en lente-ui (garnering)
✓ 4 cm verse gember
✓ 1 teen knoflook
✓ 2 el balsamicoazijn
✓ ¾ liter zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Warm de groente bouillon op.
- Snijd ondertussen de shiitake en de champignons in dunne plakjes. Snijd of hak de ui fijn.
- Verwarm een klein laagje water of bouillon in een wok.
- Voeg de shiitake en champignons erbij en laat het geheel goed koken, zodat de bouillon kan verdampen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Zodra het water bijna geheel verdampt is, voeg je de balsamicoazijn toe samen met de gesnipperde ui. Pers de knoflook erboven uit en roer het geheel goed door. Door het verhitten van de balsamicoazijn krijgt het geheel extra veel smaak.
- Snijd ondertussen de wortel in stukken, zoals jij het lekker vindt. De grootte van de stukken bepaalt wel de kooktijd, dus houd daar rekening mee.
- Doe de rest van de bouillon bij het ui-paddenstoelenmengsel en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de wortel toe en laat schijfjes verse gember meetrekken. Als je wat meer tijd hebt, kun je de soep op een heel laag vuur laat staan, zodat de smaken goed door de bouillon kunnen trekken.
- Snijd de lente-ui in ringen voor de garnering.
- Als de wortel (beet)gaar is, schep je de soep in een kom en maak je het geheel af met de lente-uiringen.
Vergeet niet de schijfjes gember eruit te halen voordat je het opdient. Geniet van deze Japanse shiitake soep!
Het lijkt misschien wat vreemd, zo met balsamicoazijn, maar ik vind het heerlijk!