terug
terug

Koolhydraatarme pizzabodem met verse toppings

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Heb jij soms moeite met het vinden van lekkere recepten met voldoende groente? Zoek niet verder! Deze bloemkoolpizza is één van mijn all-time favourites en ik kom zo gemakkelijk aan mijn groente portie. Natuurlijk gaan er ook een hoop kruiden in het bloemkooldeeg, voor een echt lekkere smaak. Zelf vind ik dat de bloemkoolbodem nóg lekkerder smaakt dan een normale deegbodem en de korst wordt minstens zo knapperig. Je hoort het al, een hele lofzang dus, laten we maar gewoon beginnen met het recept voor koolhydraatarme pizzabodem:

 Ingrediënten:

4 porties groente: 450 gram bloemkool, aanvullen met toppings naar keuze (bijvoorbeeld ui, champignons, paprika, courgette)
4 porties eiwit: Parmezaanse kaas
60 ml water
4 stuks roggeknäckebröd (of gebruik roggemeel) (alternatief: boekweitmeel)
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde rozemarijn
1 el gemalen lijnzaad
1 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

keukenmachine

Bereidingswijze:
  1. Meng het lijnzaad met water en laat het 10 tot 15 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snijd de bloemkool in stukken en maal fijn in de keukenmachine.
  4. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Hussel twee of drie keer door elkaar.
  5. Ondertussen kun je de groente voor de topping alvast snijden en klaarmaken, en een saus of deze pesto bereiden om de bodem straks mee te besmeren.
  6. Maal het roggeknäckebröd fijn in de keukenmachine tot meel. Als je roggemeel gebruikt sla je deze stap uiteraard over.
  7. Als de bloemkool klaar is laat je het goed afkoelen, ongeveer 15 a 20 minuten. Vervolgens leg je de bloemkoolkruimels op een schone theedoek en wring je zo veel mogelijk vocht uit de bloemkool. Misschien moet je twee doeken gebruiken.
  8. Doe de overgebleven bloemkool vervolgens in een kom en meng met het lijnzaadmengsel, gemalen roggeknäckebröd, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, oregano, tijm en peper en zout naar smaak er doorheen. Meng tot alle ingrediënten goed gehusseld zijn.
  9. Doe het bloemkooldeeg opnieuw op de bakplaat en druk met de bolle kant van een (pol)lepel het deeg goed aan zodat je een lekkere dunne bodem krijgt.
  10. Bak de bodem vervolgens nog eens 25 minuten in de oven, totdat deze iets goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
  11. Beleg je bloemkoolpizza vervolgens met de toppings, de overige Parmezaanse kaas en smeer de randen van de bodem in met wat olijfolie. Schuif nog éénmaal in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot de toppings gaar zijn.

Klaar! Ik hoop dat jullie deze koolhydraatarme pizzabodem net zo’n succes vinden als ik.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page