Gezonde courgetti: verse slierten van courgette
Gezonde courgetti: verse slierten van courgette
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookVandaag gaan we courgetti maken. Een slanke maar minstens nét zo lekkere verse pasta, gemaakt van courgette. Tegenwoordig ben ik nergens meer zonder mijn Spirelli; een handig hulpmiddel in de keuken dat onder meer courgette, komkommer of wortel spiraalsgewijs in dunne slierten snijdt. Nu ik regelmatig pasta van courgette maak, heb ik besloten zo’n Spirelli aan te schaffen – en ik ben er toch blij mee! Goed, terug naar waar het om gaat: gezonde courgetti. Hartstikke lekker en makkelijk mee te variëren. Rauw en koud voor in salades, kort in de wok voor Aziatische gerechten of even koken voor pasta. Hieronder lees je hoe je de courgetti voor een verse pasta maakt, let op:
Ingrediënten:
✓ 1 portie groente: courgette
Alternatief: winterpeen/wortel, zoete aardappel, rode biet
✓ zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Extra
✓ eventueel een Spirelli
Bereidingswijze:
- Breng een pan water met wat zout aan de kook.
- Was ondertussen de courgette en snijd een klein stuk van de uiteinden af.
- Heb je een Spirelli in huis, gebruik deze dan om mooie lange slierten van de courgette te maken. Je kunt ook een dunschiller gebruiken en de plakken vervolgens in dunne slierten snijden, het geeft hetzelfde resultaat.
- Kook de slierten courgette vervolgens 2 tot 4 minuten, afhankelijk of jij van een beetje bite houdt, of juist van wat zachtere groente.
- Giet de slierten af en laat goed uitlekken.
The rest is up to you! Kies één van je favoriete pastasauzen uit en serveer deze samen met de gezonde courgetti.