Zelf gezonde amandelpasta maken: een pure pasta
Zelf gezonde amandelpasta maken: een pure pasta
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWil jij weten hoe je zelf gezonde amandelpasta kunt maken? Dan zit je hier goed, want ik leg het je straks uit in een super simpel en geheel suikervrij recept. Deze amandelpasta heeft -natuurlijk- amandelen in de basis, maar ook zonnebloempitten. Beide super voedzaam en echt een cadeau voor je lijf. Ben je nieuwsgierig en kun je niet wachten om het te maken? Lees dan gauw verder voor dit fantastische recept:
Ingrediënten:
✓ 1 portie eiwit: amandelen en zonnebloempitten
✓ 3 el olie (walnotenolie of koolzaadolie)
✓ snufje zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Extra
✓ keukenmachine
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 ℃.
- Leg de amandelen en zonnebloempitten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 10 minuten in de oven. Hussel halverwege één keer goed om. Laat 5 minuten afkoelen.
- Doe de noten en zaden in de keukenmachine en maal volledig fijn. Blijven er noten aan de zijkant hangen? Stop met malen en veeg met een lepel de zijkant omlaag. Zo kun je echt alles fijnmalen.
- Doe dan olie en zout erbij. Zet de keukenmachine aan en meng het nog een keer goed door.
- Klaar is Kees! Je kunt het zo op je knäckebröd smeren en eten.
- Je kunt het natuurlijk ook voor meerdere dagen maken. Dan bewaar je de andere porties in een glazen pot. Zorg dat je die goed kunt afsluiten.
Geniet! Zelf gezonde amandelpasta maken is geen ingewikkelde taak en o zo lekker.