terug
terug

Echte artisjokspread met munt en spinazie

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Een nieuwe dag, een nieuwe groentespread. Het recept van vandaag is niet van mijzelf maar van Metabolic Balance deelneemster Hilde Merkus. Zij raadde de combinatie artisjok, spinazie en munt aan. Een artisjokspread dus! Een spread die ik nog niet eerder had gemaakt, maar ik vond het héérlijk (niet zo gek natuurlijk, want ik ben dol op artisjok). Bovendien is de artisjok een gezonde groente, die onder andere veel calcium, magnesium en ijzer bevat. Wil je deze artisjokspread met munt ook proeven? Lees hieronder het recept:

Ingrediënten:

1 portie groente: artisjokharten (uit pot of blik? Goed afspoelen voor gebruik) en spinazie
2 of 3 takjes verse munt
peper en zout

Alternatief 1

1 portie groente: artisjokharten (uit pot of blik? Goed afspoelen voor gebruik) en bladgroen van radijs
peper en zout

Alternatief 2

1 portie groente: artisjokharten (uit pot of blik? Goed afspoelen voor gebruik) en groene olijven
2 takjes verse koriander

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

eventueel: sap van ½ citroen of limoen (let op, dit telt als onderdeel van je portie fruit)
eventueel: 1 el extra vierge olijfolie
keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:
  1. Gebruik je verse artisjok? Kook deze dan in een ruime pan met water en een snufje zout in 20-30 minuten gaar. De artisjok is gaar als je gemakkelijk door het steeltje heen kunt snijden.
  2. Verwijder de blaadjes zodat je alleen het artisjokhart overhoudt.
  3. Doe de artisjokhart(en) samen met de spinazie in de keukenmachine en maal tot een fijne massa.
  4. Snijd ondertussen de muntblaadjes van de takjes af en doe deze in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout en mix het geheel nog eens. Als je van een frisse smaak houdt, voeg dan wat citroensap toe en voor een extra smeuïge structuur kun je een lepel olijfolie toevoegen. Goed mixen.

Et voilà! Dat is alles. Ik smeerde de artisjokspread met munt op een stuk zelfgemaakt roggebrood en was direct verkocht. Hilde Merkus, mijn dank is groot en ik weet zeker dat je mede-deelnemers hier ook erg blij mee zullen zijn.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page