Een lekkere groentemarinade maak je zelf

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Herken je dat? Je vindt groente wel lekker, maar mist soms die extra touch. Ik heb dit lange tijd zo ervaren. Tot ik erachter kwam, dat je naast vlees en vis, óók groente kunt marineren. Ook voor groente zijn er tal van marinades te verzinnen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van een lekkere groentemarinade die ik graag zelf maak. Ik gebruik hiervoor alleen maar pure en verse ingrediënten. Lees de opties en kies jouw favoriet, komen ze!

Mosterd-sinaasappel-dragon (lekker bij onder andere wortelen, sperziebonen, pastinaak en courgette)

Ingrediënten:

1 el balsamicoazijn
2 el sinaasappelsap (let op, dit is onderdeel van de fruit portie)
1 el mosterd (suikervrij, of maak mosterd zelf)
1 teen knoflook
1 tl citroenrasp
1 el extra vierge olijfolie
1 el dragon (gedroogd)
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
2 takjes verse peterselie
½ sjalot
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  2. Haal de tijm- en rozemarijnblaadjes van het harde takje af en snijd deze samen met de peterselie fijn.
  3. Mix vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Griekse marinade (lekker bij courgette, ui, aubergine en paprika)

Ingrediënten:

½ citroen: zowel het sap als de rasp (let op, het sap in onderdeel van de fruit portie)
2 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
peper en zout
½ tl cayennepeper

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:

  1. Pers de knoflook uit.
  2. Mix vervolgens alle ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Soja-koriander (lekker bij een Aziatische groentemix)

Ingrediënten:

1 el koolzaadolie
2 el sojasaus
1 el appelazijn
3 takjes verse koriander
1 teen knoflook

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de koriander fijn en pers de knoflook.
  2. Mix alle ingrediënten met elkaar in een kom.

Zo, nu is het tijd om de gekozen groente eens in een van deze heerlijke marinades te laten trekken. Je krijgt al een goede smaak creëren als je de groente ongeveer 1 uur marineert. Als je de groente ’s ochtends al in een lekkere groentemarinade legt, heeft het ’s avonds nóg meer smaak.

 

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page