terug
terug

Spinaziestamppot met zoete aardappel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Opzoek naar een gezond recept dat jou verrast, zonder dat je uren in de keuken bezig bent? Dan heb ik een perfect recept voor je: spinaziestamppot met zoete aardappel. Zoete aardappel verrijkt met zongedroogde tomaat, spinazie en verse basilicum. Het was een nieuwe combinatie voor mij, maar ik ben er dol op, en het is zo makkelijk! En bovendien kun je het met allerlei eiwitten combineren: tofoe, mozzarella, kwark, maar ook zalm, kip of biefstukpuntjes. Kies wat je lekker vindt en wissel af! Lees gauw verder voor het recept.

Ingrediënten:

1 portie groente: voornamelijk zoete aardappel, spinazie, aanvullen met zongedroogde tomaten en ui
1 scheut zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
1 el kokosolie of ghee
1 hand verse basilicum (garnering)
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

aardappelstamper

Bereidingswijze:
  1. Boen de zoete aardappels schoon en snijd in blokjes. Schillen is niet nodig! Juist in de schil zitten veel vitaminen en andere goede voedingsstoffen. Wel biologisch natuurlijk! Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en breng aan de kook met een snufje zout. Kook ongeveer 8 tot 10 minuten, totdat de aardappel zacht is.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en bak deze in een koekenpan met kokosolie of ghee tot de ui licht verkleurt.
  3. Giet de aardappels af en doe de bouillon en de ui erbij. Stamp het geheel met een aardappelstamper fijn, tot er een gladde puree ontstaat.
  4. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe en roer door de puree heen. De spinazie zal flink slinken, omdat de puree het verwarmt.
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Je kunt ervoor kiezen je eiwitportie er doorheen te mengen, of je serveert het apart op het bord.
  7. Schep de spinaziestamppot op een bord en garneer met zongedroogde tomaatjes (heel of gesneden) en verse basilicum.

Genieten maar!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page