Pompoenpuree met snijbiet en kip
Pompoenpuree met snijbiet en kip
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookVan puree of stamppot kan een mens toch geen genoeg krijgen? Om die reden heb ik vandaag weer een heerlijk recept voor jullie: pompoenpuree met snijbiet en kip. Bomvol smaak, vitaminen, mineralen en kleur. De kip zorgt voor de eiwitten. Dit gerecht staat in ruim een half uur op tafel en ik weet zeker dat je jezelf en de andere mensen aan tafel een groot plezier doet met dit gerecht. Lees hieronder gauw het recept!
Ingrediënten:
✓ 1 portie eiwit: kipfilet of kippendij
Alternatief: kastanjechampignons (let op, dit is onderdeel van je groente portie)
✓ 1 portie groente: voornamelijk pompoen en snijbiet, aanvullen met rode paprika en ui
✓ 1 teen knoflook
✓ 1 el (zelfgemaakte) currypasta
✓ 1 el zelfgemaakte ketchup
✓ 1 el kokosolie of ghee
✓ peper en zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Extra
✓ 1 of 2 blaadjes salie
Bereidingswijze:
- snijd de pompoen doormidden en verwijder de draden en pitten. Snijd vervolgens in stukken, je kunt de schil gerust laten zitten, en kook in zo’n 10 tot 12 minuten gaar, tot de pompoen zacht is.
- Pel en snipper ondertussen de ui en bak deze in een koekenpan met wat kokosolie of ghee. Pers de knoflook en voeg samen met de currypasta toe aan de koekenpan en bak mee gedurende 3 minuten.
- Snijd (indien nodig) de kip(filtet) in stukken en voeg deze toe aan de pan. Bak de kip mee op laag vuur tot deze gaar is.
- Was en snijd ondertussen de paprika en snijbiet. Voeg eerst de paprika toe aan de koekenpan.
- Giet de pompoen af en stamp tot moes. Voeg ook deze toe aan de koekenpan en zorg dat het goed mengt met de andere ingrediënten in de pan.
- Voeg de ketchup toe en peper en zout naar smaak.
- Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de snijbiet toe. Roer goed door elkaar tot de snijbiet is geslonken.
Schep de pompoenpuree op een bord en eten maar! Ik ben simpelweg dol op deze stamppot. Zoveel smaak, en zeker de currypasta zorgt voor een Oosters tintje, heerlijk.