terug
terug

Vis met krokante kruidenkorst en groente uit de oven

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Kook jij ook zo graag met vis? Als je vis in een curry of stoofpotje verwerkt neemt de vis allerlei smaken op, maar wanneer vis een ‘los’ onderdeel van mijn maaltijd is, houd ik ervan om er wat extra’s mee te doen. Vandaag gaan we aan de slag met een heerlijk gezond gerecht. Het recept bevat alles wat je nodig hebt: gezonde groenten, een goede portie vis, een aantal heerlijke kruiden en natuurlijk het verrukkelijke knapperige jasje voor de vis. Benieuwd naar het eindresultaat? Ga dan snel de keuken in! Het recept voor vis met krokante kruidenkorst lees je hier onder.

Ingrediënten:

1 portie eiwit: witvis (bijvoorbeeld zeebaars, pangasius, koolvis, kabeljauw)
1 portie groente: selderij, paprika, wortel
1 portie roggeknäckebröd
1 teen (wilde) knoflook
1 handje krulpeterselie
1 el verse tijm
½ tl mosterd (suiker- en E-nummervrij, of maak zelf mosterd)
1 el zelfgemaakte groentebouillon poederpeper en zout
1 el ghee/kokosolie
1 el extra vierge olijfolie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

eventueel keukenmachine/vijzel

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Spoel de vis af met koud water en dep goed droog. Smeer de mosterd over de vis en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de groente in stukken naar wens, doe in een ovenschotel en breng op smaak met olijfolie en groentebouillon poeder. Hussel goed om, zodat alle groente bedekt is met olijfolie en bouillonpoeder.
  4. Leg de vis bovenop de groente en schuif voor 10 minuten de oven in.
  5. Vermaal ondertussen het roggeknäckebröd in de keukenmachine of vijzel, of stop het in een diepvrieszak en sla fijn met een pollepel.
  6. Snijd de wilde knoflook, peterselie en tijm zo fijn mogelijk en mix deze met het gemalen knäckebröd en wat olijfolie.
  7. Haal de ovenschotel uit de oven en smeer de vis bovenop royaal in met het knäckebröd mengsel.
  8. Zet de oven nu op grilstand en schuif de ovenschotel nog 5 minuten in de oven, totdat het knäckebröd goudgeel en knapperig wordt.

Eet smakelijk.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page