terug
terug

Pastinaaksoep met kastanje champignons

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Weet jij ook nooit zo goed wat je met pastinaak aan moet? Deze welbekende ‘vergeten groenten’ is wat zoet van smaak, en dus erg geschikt in een soepje. In combinatie met ei en de kastanje champignons verzadigt deze soep erg goed. Daarom zeer geschikt als lunch, of zelfs als lichtere avondmaaltijd. Door verse kruiden toe te voegen aan deze pastinaaksoep met kastanje champignons krijgt de soep een heerlijke echte smaak.

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk pastinaak en kastanje champignons, aanvullen met ui of sjalot
  • 1 portie ei/eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 150 – 200 ml zelfgemaakte groentebouillon
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el verse dille
  • peper en zout

1. Was eerst de pastinaak en snijd deze vervolgens in stukjes. Je kunt er ook voor kiezen de pastinaak eerst te schillen, maar dat is niet perse nodig. In de schil zitten relatief veel vitaminen, dus ik kies er vaak voor deze lekker te laten zitten!

2. Snipper vervolgens de ui en knoflook fijn en fruit beiden ongeveer een minuut in een met ghee of kokosolie voorverwarmde diepe pan. Voeg daarna de pastinaak toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee.

3. Schenk nu de bouillon er bij, totdat alle pastinaak onder water komt te staan. Laat dit zachtjes koken met de deksel op de pan, totdat de pastinaak zacht wordt (ongeveer 10 minuten).

4. Kook in de tussentijd het ei/ de eieren hard (ongeveer 8 à 9 minuten).

5. Snijd ondertussen de kastanje champignons in partjes (kwarten), en bak dit met één teen knoflook in een koekenpan zo’n 4 minuten.

6. Pureer als laatste de soep, en kruid naar smaak met peper en zout en dille.

7. Serveer vervolgens met (een) doormidden gesneden ei(eren), wat champignons en een takje peterselie.

Zo, klaar is je pastinaaksoep met kastanje champignons, heerlijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page