terug
terug

Indiaas gekruide taugé

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Altijd al willen weten hoe je taugé goed op smaak brengt? Dan is vandaag je geluksdag, want ik heb een heerlijk recept voor Indiaas gekruide taugé voor jullie. Er zitten super veel verschillende kruiden in en we voegen ook wat kokosolie toe voor nét een extra touch. Lees hieronder wat je moet doen:

Ingrediënten:

1 portie taugé (In Nederland gebruiken we de kiemen van mungbonen: taugé. Maar in Japan en Taiwan worden vaak de kiemen van sojabonen gebruikt. Ze smaken bijna hetzelfde, maar ze blijven langer knapperig als je ze kookt. Voor het recept kun je ook sojabonenkiemen gebruiken)
1 portie ui, fijngehakt, geschild en in reepjes gesneden
1 el kokosolie
½ tl mosterdzaad
½ tl komijnzaad
1 tl chilivlokken (optioneel)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ tl kurkuma
2 kerrieblaadjes (optioneel)
150 ml water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Let de taugé in een vergiet en spoel ze grondig af met koud water om het vuil te verwijderen.
  2. Laat de taugé een paar minuten uitlekken om overtollig vocht uit te laten druipen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe.
  4. Zodra de olie is gesmolten, voeg de fijngesneden ui toe en laat deze in 10 minuten zacht worden.
  5. Voeg vervolgens het komijnzaad, mosterdzaad, knoflook en chili toe, bak gedurende 1 minuut tot de zaadjes open springen.
  6. Voeg de taugé, kurkuma, kerrieblaadjes en water toe aan de pan.
  7. Breng alles aan de kook en dek af met een deksel. Kook de ingrediënten 5 minuten om de taugé knapperig zacht te laten worden en voeg – indien nodig – meer water toe tijdens het koken.
  8. Serveer de gekruide taugé als een complete voedzame maaltijd of in combinatie met een portie wilde rijst (als je al langer in fase 3 zit).

En, ben je tevreden over de smaak? Ik ben echt dol op deze Indiaas gekruide taugé, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met kruiden, geheel naar eigen smaak. Geniet ervan!

 

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page