Kikkererwten hummus met kruiden
Kikkererwten hummus met kruiden
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookOok zo gek op hummus? Heerlijk op een rogge knäckebröd of bijvoorbeeld bij een groentegerecht als eiwitportie. Het is erg gemakkelijk om zelf te maken, en zo weet je zeker dat het gemaakt is van ingrediënten die binnen jouw plan passen. Aan de slag maar! En geniet van deze kikkererwten hummus met kruiden!
Vind je een hele bak zoals op de foto teveel? Gebruik dan een ijsblokjesvorm om de hummus in te vriezen. Je kunt dan per keer één of twee blokjes ontdooien voor gebruik. De hoeveelheden die hieronder staan zijn genoeg voor een flinke bak hummus, je kan de hoeveelheden aanpassen naar wens!
Ingrediënten
- 1 portie kikkererwten (Gebruik je kikkererwten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af. Gebruik je gedroogde kikkererwten? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept.)
- 2 tenen knoflook (fijn gesneden of geperst)
- 1 tl zout
- 1 tl komijnkruiden
- 3 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruit portie)
- peper
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een glad mengsel. Heb je geen keukenmachine? Geen zorgen, de staafmixer voldoet ook prima.
2. Garneer eventueel met wat komijn, peper en/of verse peterselie voor extra smaak!
Dat was ‘m al! Je kunt nu direct genieten van je kikkererwten hummus met kruiden. Enjoy!
Tip: Het is bijna onmogelijk om 1 portie kikkererwten alleen als hummus te eten. Daarom is het goed om zelf ook een beetje geroosterde kikkererwten erbij te doen, zodat je wel aan je hele portie kikkerwerten komt.