terug
terug

Fondue van rundvlees en groente

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Jouw malse biefstuk wordt zacht gegaard in de hete groentebouillon. Fondue is super gezellig om met vrienden of familie te eten. Lekker lang tafelen en kletsen, waarbij je niet zoveel hoeft voor te bereiden. En je kunt er zoveel soorten groenten oor kiezen als je wilt – zolang ze maar op je lijst staan natuurlijk… In dit recept gebruiken we reepjes rundvlees die we in een rijkgevulde groentebouillon gaar laten worden. en vervolgens worden geserveerd als een compleet gerecht.

Ingrediënten:

1 portie runderlende, in dunne reepjes (als alternatief kan ook kalfs- of varkensvlees worden gebruikt)
¼ portie lente-ui, gehalveerd
¼ portie eekhoorntjesbrood, in vieren gesneden
¼ portie bleekselderij, in blokjes gesneden
¼ portie Chinese kool, in dunne repen
1 liter groentebouillon (of gebruik je eigen bouillonpoeder)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 laurierblad

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de groentebouillon toe.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg vervolgens de knoflook en laurier toe.
  3. Maak de reepjes rundvlees plat met een vleeshamer en verdeel het vlees over de verschillende bakjes. Verdeel ook de groente in bakjes.
  4. Giet de bouillon over in de fonduepan op tafel.
  5. Nu kan ieder naar hartenlust de groente en het vlees in de pan doen.
  6. Reken voor de groente zo’n 10 minuten. Voor het vlees ongeveer 5 minuten.
  7. Als alles op is, hou je een heerlijke kruidige bouillon over, die je gerust aan het eind van de maaltijd met je tafelgasten kan delen. Heerlijk!

De fondue bestaat uit een combinatie van bladgroenten, knapperige groenten en vlees, vis of een vegetarische optie. De basissoep kan ook op verschillende manieren op smaak worden gebracht, bijvoorbeeld met ingrediënten als sojasaus, gember en knoflook. Gewoon lekker uitproberen en variëren.
Enne, sausjes kun je natuurlijk vanaf fase 3 gerust erbij doen om te dippen.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page