Oorzaken, symptomen en oplossingen voor diabetes type 2

oorzaken symptomen oplossingen diabetes

Blog Posts » Overgewicht & Gezondheidsklachten » Gezondheidsklachten » Oorzaken, symptomen en oplossingen voor diabetes type 2

Diabetes is een vervelende aandoening waar je lichamelijk veel last van kunt hebben en je vraagt je ongetwijfeld af of je er iets aan kunt doen. De variant diabetes type 2 is gelukkig niet chronisch, sterker nog, met een beetje hulp en aandacht is dit zelfs een omkeerbaar proces en kun jij weer van een gezond leven genieten!

In onderstaande infographic lees oorzaken, symptomen en oplossingen (5!) voor diabetes type 2. Meerdere mogelijkheden om er iets aan te doen dus, maar één van de belangrijkste oplossingen springt er echt uit. Het is een behandeling die jij geheel zelf in de hand hebt…

En dat is: aanpassingen maken in je voedingspatroon. Met de juiste voeding, dat wil zeggen natuurlijke voedingsmiddelen die bij jouw lichaam passen, kun jij van diabetes type 2 afkomen.

De infographic brengt je op de hoogte van de belangrijkste informatie omtrent diabetes type 2, bijvoorbeeld welke oorzaken er zijn van diabetes type 2, welke risicofactoren er zijn en welke symptomen je kunt hebben, maar ook welke gevolgen er aan vast zitten en de eventuele behandelingen of oplossingen die er zijn.

diabetes type 2

Herken jij de oorzaken en symptomen? En wil je dat de gevolgen van diabetes uit blijven? Dan is je voeding aanpassen één van de manieren om dat aan te pakken. En dat is de manier hoe wij bij Metabolic Balance diabetes omkeren.

Hoe doen we dat? Als uitgangspunt analyseren wij je bloedwaarden en stellen aan de hand daarvan een persoonlijk voedingsplan samen. In dit voedingsplan zit jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst om te er voor te zorgen dat we jouw stofwisseling weer in balans brengen. En dat is de sleutel naar succes, want door jouw stofwisseling te resetten zullen de omzettingen en processen in je lichaam weer goed verlopen. Zo zorg je voor een goed functioneren lichaam waar voedingsstoffen worden omzetten in energie. Door dat je voeding weer zult omzetten in energie in plaats van (buik)vet voorkom je de laaggradige ontstekingen en bijbehorende gezondheidsklachten. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina “Iets voor jou”, waar we dieper in gaan op het metabool syndroom. Of wil je weten wat je van het Metabolic Balance programma kunt verwachten? Zie hier een voorbeeld van het voedingsschema en onze richtlijnen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page