Oorzaken, symptomen en oplossingen erectiestoornissen

man overgewicht

Blog Posts » Overgewicht & Gezondheidsklachten » Gezondheidsklachten » Oorzaken, symptomen en oplossingen erectiestoornissen

Erectiestoornissen, vervelend, maar oplosbaar!

Pffff, ook in deze tijd lijkt het nog steeds een lastig onderwerp en is er nog steeds een taboe om over te praten. Want tja, het is wel heel erg onmannelijk als “dat” niet meer werkt. En toch komt het vrij vaak voor. En er is zoveel aan te doen! Want je raadt het al: een ongezonde leefstijl, roken, overgewicht, een te hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, overmatig alcohol gebruik, drugs en bepaalde medicijnen kunnen een rol spelen in het ontstaan van een erectiestoornis.
Dat betekent dus ook dat wanneer je gezonder gaat leven, je deze problemen wellicht kunt verhelpen.

 

De meeste mannen hebben wel eens een probleem om een erectie te krijgen of in stand te houden, vooral op oudere leeftijd. Het is meestal geen reden tot bezorgdheid. Wanneer het regelmatig gebeurt of echt problematisch wordt, is het goed om op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaken. Een erectiestoornis kan een teken zijn van ernstige ziektebeelden, vooral hart- en vaatziekten. Los daarvan kan het op zichzelf ook psychische stress en depressie veroorzaken en wordt het zelfvertrouwen vaak aangetast, waardoor er een vicieuze cirkel kan ontstaan.
Mannen praten liever niet over erectieproblemen, waardoor de indruk kan ontstaan dat u een van de weinigen bent. Niets is minder waar. Het hoort bij het ouder worden. Honderdduizenden mannen in Nederland hebben problemen.
Wil je meer weten over erectiestoornissen? In onderstaande infographic lees je alvast een hoop informatie over de oorzaken en mogelijke gevolgen van een erectiestoornis, maar ook hoe je het eventueel kunt verhelpen. Verschillende oplossingen voor een erectiestoornis staan genoemd in de infographic, dus neem deze vooral goed door.

oorzaken symptomen oplossingen erectiestoornis

Herken jij de oorzaken en symptomen? En wil je dat de gevolgen van erectiestoornissen uit blijven? Dan is je voeding aanpassen één van de manieren om dat aan te pakken. En dat is de manier hoe wij er bij Metabolic Balance naar kijken.

Hoe doen we dat? Als uitgangspunt analyseren wij je bloedwaarden en stellen aan de hand daarvan een persoonlijk voedingsplan samen. In dit voedingsplan zit jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst om te er voor te zorgen dat we jouw stofwisseling weer in balans brengen. En dat is de sleutel naar succes, want door jouw stofwisseling te resetten zullen de omzettingen en processen in je lichaam weer goed verlopen. Zo zorg je voor een goed functioneren lichaam waar voedingsstoffen worden omzetten in energie. Door dat je voeding weer zult omzetten in energie in plaats van (buik)vet voorkom je de laaggradige ontstekingen en bijbehorende gezondheidsklachten. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina “Iets voor jou”, waar we dieper in gaan op het metabool syndroom. Of wil je weten wat je van het Metabolic Balance programma kunt verwachten? Zie hier een voorbeeld van het voedingsschema en onze richtlijnen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page