Oorzaken, symptomen en oplossingen leverproblemen

oorzaken symptomen oplossingen leverproblemen

Blog Posts » Overgewicht & Gezondheidsklachten » Gezondheidsklachten » Oorzaken, symptomen en oplossingen leverproblemen

Niet alleen alcohol veroorzaakt leverproblemen. Alcohol mag dan de bekendste oorzaak zijn van leverproblemen, zoals leververvetting, het is zeker niet de enige.

Ook een ongezond leefpatroon kan een flinke duit in het zakje doen en zorgen voor verstoring van de stofwisseling van de lever. Denk hierbij aan:

1. Overgewicht
2. Te weinig beweging
3. Onvoldoende water drinken

Ik deel dit met jullie omdat ik graag bewustzijn wil creëren voor leverproblematiek. Veel mensen denken dat ze goed zitten als ze niet te veel alcohol drinken, maar hierbij wil ik toch zeggen: let ook op de drie bovengenoemde dingen.

Een gezonde lever is in meerdere opzichten enorm belangrijk, onder andere omdat het je bloed filtert en reinigt en van aminozuren de benodigde eiwitten maakt. Dit is met name belangrijk zodat gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden en je van binnen dus ‘schoon’ en gezond blijft. De eiwitten spelen een belangrijke rol in de celopbouw van je hele lichaam en dus zijn ze van belang voor spieren, organen en zenuwstelsel en andere weefsels.

Als je dit allemaal in de gaten houdt, zal je er een gezonde en goed functionerende lever op nahouden, super!

Weet jij niet zeker of je een voldoende gezond leefpatroon hebt? Dan ben je aan het juiste adres: zoek een begeleider bij jou in de buurt en maak de stap naar een gezonder(e) leve(r)n! Wil je eerst meer weten over de lever en leverproblemen? Bekijk dan onderstaande infographic. Hierin staan oorzaken, symptomen en oplossingen voor leverproblemen benoemd, geven we tips wat je tegen een ongezonde lever kunt doen en wijzen we je op het consumeren van gezonde voeding.

Niet-alcoholische leververvetting

Herken jij de oorzaken en symptomen? En wil je dat de gevolgen van leverproblemen uit blijven? Dan is je voeding aanpassen één van de manieren om dat aan te pakken. En dat is de manier hoe wij er bij Metabolic Balance naar kijken.

Hoe doen we dat? Als uitgangspunt analyseren wij je bloedwaarden en stellen aan de hand daarvan een persoonlijk voedingsplan samen. In dit voedingsplan zit jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst om te er voor te zorgen dat we jouw stofwisseling weer in balans brengen. En dat is de sleutel naar succes, want door jouw stofwisseling te resetten zullen de omzettingen en processen in je lichaam weer goed verlopen. Zo zorg je voor een goed functioneren lichaam waar voedingsstoffen worden omzetten in energie. Door dat je voeding weer zult omzetten in energie in plaats van (buik)vet voorkom je de laaggradige ontstekingen en bijbehorende gezondheidsklachten. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina “Iets voor jou”, waar we dieper in gaan op het metabool syndroom. Of wil je weten wat je van het Metabolic Balance programma kunt verwachten? Zie hier een voorbeeld van het voedingsschema en onze richtlijnen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page