De 2 eiwit tips voor als je wilt afvallen

afvallen eiwitten

Blog Posts » Metabolic Balance » Onze methode » De 2 eiwit tips voor als je wilt afvallen
Tags: ,

In de blog over eiwitten heb je kunnen lezen waarom eiwitten zo super belangrijk zijn, waarom het goed is vooral eiwitten met een hoge biologische waarde te eten en wat er kan gebeuren als je eiwitten niet goed combineert. Bij Metabolic Balance bestaat jouw plan uit een uitgekiende lijst van voedingsmiddelen en eiwitten met een hoge biologische waarde. Je voeding is hierdoor optimaal, waardoor je stofwisseling kan herstellen en je klachten verdwijen.

#1 Eet slecht 1 eiwitsoort per maaltijd en varieer

Eiwitten kun je niet zomaar combineren. Als je de verkeerde combinaties maakt, kan er verzuring in je lichaam optreden, waardoor er allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan, wat betekent dat je lastiger zult afvallen. Daarom raden wij aan één eiwit per maaltijd te eten, zodat je de eiwitten met de essentiële aminozuren optimaal kunt gebruiken voor het maken van je lichaamseiwitten. Het is wel belangrijk om elke maaltijd, dus je ontbijt, lunch en diner, een andere eiwitsoort te eten volgens je maaltijdvoorstel. Doordat je veel verschillende eiwitten eet krijg je ook alle essentiële aminozuren in goede hoeveelheden binnen, waardoor je lichaam zichzelf optimaal kan onderhouden en je niet verzuurt.

Note: met één soort bedoelen we binnen de categorie vis, zalm, niet zalm en tonijn of zalm en garnalen.

#2 Begin elke maaltijd met een hap eiwit

Wij vinden het belangrijk dat je eerst een hap eiwit van je maaltijd neemt. Maar waarom?
Dit heeft alles te maken met de regulatie van je insulinespiegel.

Om dit goed uit te leggen gaan we even terug naar de bloedsuikerspiegel, waar we het over hebben gehad in de insuline blog. De bloedsuikerspiegel wordt echter niet alleen gereguleerd door insuline, maar ook door glucagon. Insuline en glucagon zijn antagonisten, dat wil zeggen dat ze een tegengestelde werking hebben. Zoals je weet zorgt insuline ervoor dat de suiker (glucose) uit het bloed wordt gehaald en wordt opgenomen in de cellen. En dan raad je het al: glucagon doet precies het tegenovergestelde: het zorgt ervoor dat opgeslagen suiker in de lever vrijkomt als de bloedsuikerspiegel te laag is. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel weer. Als je eiwitten eet, produceert de alvleesklier glucagon en geen insuline. Hierdoor blijft het insulineniveau laag. Hierdoor blijft je suikerspiegel veel gelijkmatiger, doordat er geen insulinepiek komt. Glucagon zorgt ervoor dat je reservevoorraden (vetten) worden aangesproken.

Wist je dat eiwit er ook voor zorgt dat je langer verzadigd blijft? Hierdoor zul je dus niet zo gauw honger krijgen, wat je zal helpen je gewichtsverlies te behouden en je nieuwe levensstijl vol te houden. Maar nog belangrijker: eiwit zorgt er ook voor dat er geen jojo-effect optreedt. Benieuwd hoe eiwit het jojo-effects stopt? Lees onze blog.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page