Paprika in allerlei soorten, kleuren en maten

gezondheidsvoordelen paprika

Blog Posts » Voedingsmiddelen » Paprika in allerlei soorten, kleuren en maten

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik dol op de paprika. Die heerlijke rode, volzoete paprika die enerzijds goed knapperig is en anderzijds lekker sappig. En tot mijn grote geluk kwam ik er later achter dat er nog veel meer soorten waren! Groen en geel, maar bijvoorbeeld ook puntpaprika’s en minipaprika’s.

Kortom, ik gebruik de paprika veel in de keuken en doe dat altijd met plezier. Soms ga ik voor de rode voor wat zoetere gerechten, en anders voor geel of groen. Een leuke bijkomstigheid zijn natuurlijk de gezondheidsvoordelen van paprika! Hoe dat precies zit? Dat lees je in onderstaande infographic, waar ik de belangrijkste gezondheidsvoordelen van de paprika op een rijtje heb gezet.

gezondheidsvoordelen paprika

Super gezond dus, maar wist je dat de juiste voedingstoffen voor jouw lichaam afhankelijk zijn van de staat waarin jouw lichaam zich op dat moment verkeerd? Daarom analyseren wij jouw bloedwaarden om een persoonlijk voedingsplan te maken. Meer weten over onze aanpak? Lees onze blog waarin wij uitleggen hoe wij een voedingslijst samenstellen op basis van jouw bloedwaarden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page