Oorzaken, symptomen en oplossingen PMS

oorzaken symptomen oplossingen PMS

Blog Posts » Overgewicht & Gezondheidsklachten » Gezondheidsklachten » Oorzaken, symptomen en oplossingen PMS

Weer een gewoon leven, dat is wat er gebeurt als je niet langer last hebt van PMS…

PMS, we vinden het allemaal maar normaal, het hoort erbij en ‘het valt heus wel mee’. Naar mijn idee zijn dit met name de meningen van mensen die er zelf nooit mee te maken hebben gehad.

Mijn oudste zus had last van PMS en ik heb van dichtbij meegemaakt hoe belemmerend het kan zijn in het dagelijks leven.

Bij PMS zijn je hormonen uit balans, waardoor je gewone, dagelijkse leven ernstig verstoord kan zijn. Je kunt snel boos worden, je futloos, somber en radeloos voelen en ook fysiek kun je last hebben van een opgeblazen gevoel en pijnlijke borsten. Wanneer je dit ervaart, kan ik me voorstellen dat je PMS het liefst verhelpt of geneest, of dat je in ieder geval wat kleine handelingen kunt doen om het wat te verlichten.

Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om je hormonen weer in balans te brengen en zo voorgoed afscheid te nemen van PMS. Er zijn veel deelnemers die om deze reden het Metabolic Balance programma volgen. En het is zo fijn om deze cliënten ook in deze maandelijks terugkerende tijd een goed gevoel te geven. Dat kan, echt!

Hoe? Met gezonde voeding. En laat ik daar samen met mijn collega’s nou expert in zijn.

Dus, heb jij last van PMS (of andere gezondheidsgerelateerde klachten) en wil jij je gewone leven ook in deze dagen terug, schroom dan niet om een begeleider bij jou in de buurt te zoeken. Wil je eerst meer informatie? In onderstaande infographic hebben we alle belangrijke aspecten van PMS opgeschreven: oorzaken, symptomen, oplossingen, noem maar op!

oorzaken symptomen oplossingen PMS

Herken jij de oorzaken en symptomen? En wil je dat de gevolgen van PMS uit blijven? Dan is je voeding aanpassen één van de manieren om dit aan te pakken. Want door de juiste voedingsmiddelen voor jouw lichaam te eten, krijg je precies binnen wat jouw lichaam nodig heeft om jouw stofwisseling en hormoonhuishouding te reguleren. Maar wat zijn nou de juiste voedingsmiddelen voor jouw lichaam? De juiste voedingsmiddelen is voor iedereen verschillend, want iedereen is op een andere manier uit evenwicht en heeft andere tekorten opgebouwd. Bij Metabolic Balance analyseren we daarom jouw bloedwaarden. Wil je weten hoe jouw bloedwaarden ons vertellen welke voedingsmiddelen bij jouw lichaam passen? Lees dan meer over onze aanpak, waarbij wij een voedingslijst samenstellen op basis van jouw bloedwaarden. Of wil je weten wat je van het Metabolic Balance programma kunt verwachten? Zie hier een voorbeeld van het voedingsschema en onze richtlijnen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page