De pompoen, wat weet je daar eigenlijk van?

Gezondheidsvoordelen pompoen

Blog Posts » Voedingsmiddelen » De pompoen, wat weet je daar eigenlijk van?

Pompoenen bestaan al ontzettend lang, in Midden- en Zuid-Amerika werden ze al vanaf ongeveer 8000 voor Christus verbouwd, en in de 16e eeuw werd deze gele rakker voor het eerst naar naar Europa gehaald.

Een hele geschiedenis dus, maar wist je dat van de pompoen niet alleen de vrucht zelf wordt gebruikt, maar eigenlijk de hele plant? Je kunt pompoenpitten roosteren en vervolgens als extraatje over je maaltijd doen, maar ook de jonge steeltoppen en bloemen zijn eetbaar. In Mexico worden gerechten vaak met pompoenbloemen gegarneerd, prachtig! Ze zijn daar overigens ook niet vies van een ‘gevulde pompoenbloem’, misschien toch eens proberen…

Goed, voor nu even genoeg over de herkomst van de pompoen. De gezondheidsvoordelen van de pompoen lees je in onze infographic, en het zijn er een hoop!

Gezondheidsvoordelen pompoen

Super gezond dus, maar wist je dat de juiste voedingstoffen voor jouw lichaam afhankelijk zijn van de staat waarin jouw lichaam zich op dat moment verkeerd? Daarom analyseren wij jouw bloedwaarden om een persoonlijk voedingsplan te maken. Meer weten over onze aanpak? Lees onze blog waarin wij uitleggen hoe wij een voedingslijst samenstellen op basis van jouw bloedwaarden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page