Daarom kiezen wij bij Metabolic Balance voor Roggebrood

roggebrood
Blog Posts » Voedingsmiddelen » Daarom kiezen wij bij Metabolic Balance voor Roggebrood

Wij krijgen nogal eens de vraag waarom we bij Metabolic Balance alleen (puur volkoren) roggebrood in de voedingsplannen hebben staan, en geen brood van tarwemeel. Dit komt omdat brood gemaakt van rogge ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

1. Barst van de voedingstoffen

Een tarwemeelbrood wordt op hoge temperatuur in de oven gebakken en verliest daardoor veel voedingsstoffen. Roggebrood daarentegen wordt op lage temperatuur in de oven gebakken, dit kan soms wel een hele dag duren. Ondanks dit lange proces, is dit wel de reden dat in roggebrood de meeste voedingstoffen behouden blijven. Vitamine B1, B2, B5, B11 en mineralen zoals natrium, kalium, fosfor, calcium, ijzer en magnesium zijn allen sterk vertegenwoordigd. Vitamine B6 is in vergelijking met tarwemeelbrood zelfs in dubbele hoeveelheid aanwezig. Deze vitamine versterkt je weerstand en zorgt voor een goede spijsvertering. Hartstikke gezond dus!

2. Voorkomt ziekten

Zoals bovengenoemd bevat roggebrood relatief veel magnesium. Deze grote hoeveelheid magnesium kan helpen bij het verlagen van het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Bovendien bevat roggebrood heel veel vezels, wat de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleind. Roggebrood is als je het ons vraagt dus zeker de moeite waard.

3. Lagere glycemische index

Hoe lager de glycemische index van een voedingsmiddel, hoe stabieler je bloedsuikerspiegel reageert. Wanneer je een volkoren tarweboterham eet, stijgt je insuline in het bloed meer dan wanneer je brood van rogge eet. De glycemische index van volkoren tarwebrood is dan ook 74, tegenover 50 van roggebrood. De keuze is dus snel gemaakt, toch?

4. Verzadigd langer

Ook zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar het verzadigingsniveau van roggebrood. Wat blijkt nou? Deze ligt een stuk hoger dan dat van tarwebrood: je voelt je dus langer verzadigd. Uit sommige resultaten bleek zelfs dat na het eten van roggebrood het hongergevoel tot acht uur daarna lager was, dan na het eten van tarwebrood. Super voordelig, want hierdoor heb je helemaal geen behoefte meer om tussendoor te snacken.

Kortom, met gemak spant roggebrood de kroon wat betreft gezondheidsvoordelen in de broodwereld. Niet zo gek dus dat wij het verkiezen boven normaal brood in de voedingsplannen. Heb jij het al eens geprobeerd? In onze lijst met recepten staan er genoeg met dit ingrediënt. Gegarandeerd genieten!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page