Oorzaken, symptomen en oplossingen slaapproblemen

oorzaken symptomen oplossingen slaapproblemen

Blog Posts » Overgewicht & Gezondheidsklachten » Gezondheidsklachten » Oorzaken, symptomen en oplossingen slaapproblemen

Het lijkt af en toe wel of we net als een hamster in een tredmolen zitten en maar door blijven rennen. Door en door en door, de tredmolen die op volle toeren ronddraait.

Het werk moet gedaan, we moeten door en staan niet meer stil dat er nog meer is buiten het werk. Dit moet nog gedaan, dat ook nog en … Eerst dit af…

En als we maar doorgaan in die molen, kan je uiteindelijk echt doordraaien! Dit kan tot verschillende problemen leiden, zoals een wel heel bekende: slaapproblemen…

Wanneer je nooit rust hebt, is het voor je hoofd ook moeilijk te ontspannen. Dan blijven je gedachten ’s avonds en zelfs als je in bed ligt overuren draaien. Ik ken dit patroon maar al te goed en regelmatig sta ik dan ook weer even stil bij de keuzes die ik maak. En dan stap ik weer bewust uit de tredmolen.

Een belangrijke bewuste keuze voor mij is om mijn computer en werktelefoon na vijf uur weg te leggen. Zo zorg ik dat ik niet de avonden en weekeinden door blijf werken. Dan neem ik de tijd om andere dingen te doen en te ontspannen en kan ik ’s nachts heerlijk slapen.

Wil je meer weten over slaapproblemen? Hieronder hebben we een uitgebreide infographic staan waarin ik je alles vertel over oorzaken, symptomen en oplossingen voor slaapproblemen. Belangrijk bij slaapproblemen is om te weten wat je er tegen kunt doen, hoe je het kunt voorkomen, verhelpen, maar ook welke dingen juist funest zijn.

Oorzaken symptomen oplossingen schildklier

Heb jij hulp nodig om meer rust vinden in je dagelijks leven? I’m your (wo)man! Stuur me een bericht, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Slaap lekker!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page