Spruiten, okselknoppen, groene rakkers, noem maar op!

Gezondheidsvoordelen spruiten

Blog Posts » Voedingsmiddelen » Spruiten, okselknoppen, groene rakkers, noem maar op!

Weet jij wat okselknoppen zijn? Ik wel! Ze staan beter bekend als spruitjes, maar worden soms okselknoppen genoemd omdat ze in de ‘oksel’ van de plant groeien, geinig!

Spruiten zijn echte wintergroenten, de planten kunnen een vorst van -15 makkelijk aan. Sterker nog, de smaak wordt hier zelfs beter van.

Ondanks dat spruiten niet bij iedereen even populair zijn, kan ik het je zeker aanraden om deze groene bolletjes zo af en toe in je menu te verwerken. Ze zijn namelijk hartstikke gezond. Hoe gezond, dat lees je in onderstaande infographic. Hierin hebben we haarfijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van spruiten benoemd. Zo weet je precies waar je het allemaal voor doet!

Gezondheidsvoordelen spruiten

Super gezond dus, maar wist je dat de juiste voedingstoffen voor jouw lichaam afhankelijk zijn van de staat waarin jouw lichaam zich op dat moment verkeerd? Daarom analyseren wij jouw bloedwaarden om een persoonlijk voedingsplan te maken. Meer weten over onze aanpak? Lees onze blog waarin wij uitleggen hoe wij een voedingslijst samenstellen op basis van jouw bloedwaarden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page