Onze 4 tips voor vetverbranding en afvallen!

tips afvallen

Blog Posts » Metabolic Balance » Onze methode » Onze 4 tips voor vetverbranding en afvallen!
Tags: , ,

Als je even online googelt vind je snel honderden truckjes over hoe je de vetverbanding kan stimuleren. Altijd leuk om uit te proberen, maar meestal hou je dit niet lang vol. Niet alleen omdat het lastig is dit voor langere tijd te doen, maar ook omdat er vaak niet wordt uitgelegd wat er precies in je lichaam gebeurt wanneer je het truckje toepast. Het is juist zo belangrijk om de achterliggende reden te begrijpen, zodat je bewust wordt hoe je lichaam reageert, zodat je bewust je levensstijl kan aanpassen. Daarom leggen wij in deze blog uit hoe de Metabolic Balance regels bijdragen aan het stimuleren van de vetverbranding.

Hoe kom je eigenlijk in die vetverbranding?

Voordat we ingaan op de regels, is het belangrijk om te weten wanneer je precies in die vetverbranding komt. Vorige week, in de blog over insuline, hebben we gezien dat je bloedsuiker en insuline na de maaltijd direct zullen stijgen, maar uiteindelijk ook weer zullen dalen. En dit is het moment, zodra jouw insulinespiegel weer is gezakt, zal je lichaam in de vetverbranding komen! Dat betekent dat hoe beter jij ervoor kunt zorgen dat je insulinespiegel laag is, hoe beter je lijf vet kan verbranden. Zolang de insulinespiegel hoog is, verbrand je namelijk geen vet.

#1 Drie maaltijden per dag

Om je insuline en bloedsuiker de tijd te geven om te dalen adviseren wij drie maaltijden per dag. Op het moment dat je namelijk vaker gaat eten, zeg zes keer per dag, dan blijft jouw insulinespiegel hoog en is er nauwelijks tijd voor het verbranden van vet, wat we juist zo graag willen. Insuline is als het ware de kurk op de vetverbranding: zolang de insuline hoog is, zal er geen vet worden verbrand. Is de insuline weer gedaald, dan kan de kurk van het vetweefsel en kan het vet worden verbrand. In onderstaand plaatje wordt dit verschil tussen drie en zes maaltijden op je bloedsuiker- en insulinespiegel en dus je vetverbranding duidelijk weergegeven. Als je drie maaltijden per dag neemt, zal de “kurk” van het vetweefsel gaan en kan er voor langere tijd vet worden verbrand, terwijl bij zes maaltijden per dag er alleen een klein beetje vetverbranding mogelijk is.

Bloedsuiker 3 maaltijden Bloedsuiker 6 maaltijden

#2 Vijf uur pauze tussen de maaltijd

Nu is het ook belangrijk om de maaltijden zo over de dag te verspreiden dat er vijf uur pauze zit tussen de maaltijden. Het is namelijk gebleken dat bij mensen met overgewicht de insuline pas na drie tot vijf uur wordt afgebouwd. Juist door die vijf uur tussen de maaltijden te plannen, weten we zeker dat je in de vetverbranding komt.

#3 Maaltijd niet langer dan 60 minuten

Deze regel lijkt wat overdreven want wie eet er normaal gesproken langer dan 60 minuten? Ja, als je gezellig met vrienden eet, of een ander goed gezelschap. Voor die gelegenheden hebben we aparte tips, zoals in onze blog over sjoemelmaaltijd geschreven. Wanneer je maaltijd langer dan 60 minuten duurt, hou je eigenlijk continu de bloedsuiker en insuline in het bloed op een hoog peil en kunnen deze waarden nooit zakken, zodat de kurk niet van het vetweefsel afkan. Klinkt nu al heel logisch, toch?

#4 Laatste maaltijd niet na 21:00

Wist je dat je ’s nachts meer vet verbrandt dan overdag? Gedurende de dag winnen wij voor 80% energie uit koolhydraten en voor 20% uit vet. `s Nachts is dit juist omgekeerd en dan verbranden we ook nog eens meer vet! Daarom geldt: Hoe langer de pauze, hoe meer vet er `s nachts verbrand kan worden. Eigenlijk net als de egel in zijn winterslaap.

Hoe fijn is dat? Er zijn dus echt manieren die je gemakkelijk kunt toepassen om jouw vetverbranding op een natuurlijke manier te stimuleren, terwijl het ook nog eens makkelijk is vol te houden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page