7 tips voor als je nu begint met afvallen!

Afvallen beginnen

Blog Posts » Overgewicht & Gezondheidsklachten » Oorzaken & Aanpakken Overgewicht » 7 tips voor als je nu begint met afvallen!
Tags:

Wanneer je start met Metabolic Balance en je dus een nieuwe levensstijl eigen gaat maken, zijn er een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat deze verandering net iets makkelijker kan verlopen. Daarvoor is het goed om eerst even iets uit te leggen: Brian Wansink, een bekende Amerikaanse voedingswetenschapper, schat dat een persoon per dag gemiddeld 200 beslissingen omtrent eten maakt, waarvan het grootste deel onbewust is. De meeste beslissingen worden genomen in onze directe woon- en werkomgeving en Wansink stelt dat meer dan 80% van je dagelijkse voeding inname binnen een straal van 8 kilometer van je huis wordt gekocht en gegeten. Deze afgebakende ruimte noemt hij ook wel je ‘food radius’. Hieronder lees je 7 tips hoe je factoren binnen jouw food radius zodanig kunt aanpassen, zodat je een goede voorbereiding op Metabolic Balance hebt en gemakkelijker een nieuwe en gezonde levensstijl kunt aannemen. 

  1. Geef je keuken een make-over

Zet alle etenswaar uit het zicht en zet het meest gezonde eten vooraan in je keukenkasten. Doe alle snacks weg, zodat je niet in de verleiding komt en je makkelijker achter je keuze voor je nieuwe gezonde levensstijl kan blijven staan.

  1. Richt je koelkast opnieuw in

Ook je koelkast ruim je grondig op. Alle flessen limonade, alcohol, kant-en-klaar sauzen, halvarine, koek, snoep en andere tussendoortjes doe je weg. Vul de groentenla met groente en fruit.

  1. Kleed je eettafel leuk aan

Klinkt misschien gek, maar het extra aandacht besteden aan je eettafel kan ongemerkt een zeer positief effect hebben. Je kunt de tafel gezellig dekken en een mooi boeket op tafel zetten en tijdens het eten een kaars aandoen. Ook kun je kleinere borden gebruiken en het eten in de keuken al opscheppen, zodat je van je maaltijd geniet en precies genoeg eet.

  1. Maak een boodschappenlijst

Ga niet met een lege maag boodschappen doen, dit voorkomt dat je de neiging hebt om ongezond eten te kopen. Neem uitsluitend die boodschappen mee die op je lijstje staan.

  1. Eet strategisch in een restaurant

Vraag de bediening om geen brood te brengen en bestel een kan kraanwater. In veel restaurants kun je tegenwoordig halve porties bestellen en kun je het deel van je gerecht wat niet op je lijst staat weglaten. Als je nog in de strenge fase zit kun je vaak aan de kok doorgeven wat (en hoeveel) je mag eten en dan zul je verrast worden door de creativiteit van de kok.

  1. Verander je werkgewoonten

Weg met die snoeppot op je bureau! Als ‘ie er staat is het veel moeilijker om er niet iets uit te pakken dan wanneer deze niet binnen handbereik is. Neem gewoon je eigen lunch mee die je thuis hebt klaargemaakt, zo weet je zeker dat je een gezonde lunch hebt met ingrediënten van jouw lijst. Tip: als je toch iets bij de catering koopt, kies dan eerst een goede eiwitbronals je een stuk fruit wilt eten. Dit blijkt een kettingreactie van gezondere keuzes uit te lokken!

  1. Verander je eetgewoonten

Voordat je start met Metabolic Balance kun je alvast kleine aanpassingen doen. Als je gewend bent om veel koffie te drinken is het goed om dat af te bouwen naar maximaal drie koppen koffie per dag. Drink je geen water? Begin dan nu en bouw dat op naar minimaal 2 liter per dag. De frisdranken, alcohol, koek en snoep heb je er al uitgegooigd bij stap 2, dus dat zit al goed.

8. Gebruik social media

Social media is een ontzettend handig middel om meer informatie te krijgen over het maken van gezonde keuzes of om inspiratie op te doen voor recepten. En als je al een plan hebt, kun jij je door de andere deelnemers van de besloten Facebookgroep laten inspireren en aanmoedigen. Deel natuurlijk ook zelf de lekkerste maaltijden met de anderen.

Veel van deze tips voor jouw voorbereiding op Metabolic Balance klinken misschien wat simpel, maar geloof me: ze werken en zijn zeker het opvolgen waard. Daarnaast zijn ze makkelijk toe te passen. Dus gewoon lekker ermee aan de slag gaan!

Ben je benieuwd welke valkuilen er op de loer liggen wanneer je wilt gaan afvallen? Lees dan onze blog ‘Valkuilen bij afvallen: de vijf belangrijkste’.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page