Kosten en vergoeding door zorgverzekering

Wil je weten wat de kosten voor het Metabolic Balance programma zijn? Benieuwd of jouw zorgverzekering (een deel van) de consulten vergoedt? Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten en vergoeding van Metabolic Balance.

Adviesprijs 

Onze begeleiders zijn zelfstandige ondernemers met een eigen praktijk als orthomoleculair therapeut, natuurgeneeskundige, diëtist of personal trainer. Daarom kunnen wij alleen een adviesprijs (975 euro) geven. Wel is het zo dat de begeleider een pakket uitsluitend kan aanbieden met 10 consulten, omdat uit onderzoek is gebleken dat voor een succesvolle verandering van levensstijl dit aantal gemiddeld nodig is. De begeleider bepaalt uiteindelijk aan de hand van jouw situatie en zijn specialiteit, wat er nodig is. De uiteindelijke kosten zullen in ieder geval rond de adviesprijs liggen. Afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten, kunnen de consulten op basis van het beroep van de begeleider (bijvoorbeeld diëtist of orthomoleculair therapeut) voor vergoeding in aanmerking komen. Voor een juiste inschatting van de kosten kun je dus het beste contact opnemen met een begeleider bij jou in de buurt. Ga naar de pagina “begeleider in jouw buurt” en vind jouw begeleider op basis van jouw woonplaats. 
 
 

Onze begeleiders bieden een totaalpakket aan bestaande uit:

Een uitgebreide intake
Deze intake bestaat uit een uitgebreide analyse van jouw persoonlijke
levensstijl, medische geschiedenis en een bloedafname.

✓ Grondige bloedanalyse
Wij analyseren jouw bloedresultaten op 36 verschillende waarden.
Persoonlijk voedingsplan
Op basis van de uitkomsten van het bloedonderzoek stellen we jouw
persoonlijke voedingsplan op.

Duidelijke uitleg van het programma
Je begeleider neemt alle principes, fasen en de acht Metabolic Balance
regels stap voor stap met je door.

Start van jouw persoonlijke voedingsplan
Met behulp van je begeleider ga je van start met het resetten van jouw
lichaam om je stofwisseling weer in balans te krijgen.

Persoonlijke begeleiding die je helpt om de nieuwe levensstijl te implementeren
Je leert hoe je bewuste keuzes kan maken op het gebied van voeding die
aansluiten bij jouw stofwisseling.

Toegang tot de besloten Facebook groep voor deelnemers
Hier kun jij jouw ervaringen en recepten delen met andere deelnemers en
ook die van hen bekijken.

Kosten dietiste
Cost-nutritionist

Natuurlijk kan de invulling van de consulten indien gewenst in overleg met je begeleider altijd worden afgestemd op jouw voorkeuren.

Om in te schatten of het programma bij je past, kun je eerst een kennismakingsgesprek plannen met één van onze begeleiders. Je krijgt dan uitleg over het programma, zodat je een duidelijk beeld hebt wat je kunt verwachten als je begint en of het je aanspreekt. Dit is meteen een goed moment om te kijken of er een prettige match is met de begeleider.

Dietist vergoeding
Dietist vergoeding

Vergoedingen

Afhankelijk van het beroep van de begeleider en zijn of haar aansluiting bij een beroepsgroep, kunnen consulten mogelijk (gedeeltelijk) worden vergoed. Informeer hiernaar bij jouw begeleider. 

Is jouw begeleider orthomoleculaire therapeut? Dan valt dat onder de alternatieve geneeswijzen in jouw verzekeringspolis. Wanneer je hiervoor bent verzekerd, krijg je wellicht een (groot) deel van de kosten van de consulten vergoed. Lees hier meer over de vergoeding van orthomoleculaire geneeskunde

Is jouw begeleider gediplomeerde diëtist? Ook dan kun je mogelijk een vergoeding krijgen via jouw verzekeraar. Lees hier meer over de diëtisten vergoeding.

Helaas wordt het Metabolic Balance programma zelf niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Jouw begeleider kan je meer vertellen over de kosten en vergoeding van het programma en de consulten door je zorgverzekering. Neem contact op met een begeleider bij jou in de buurt om goed geïnformeerd te worden!

Ben je na het lezen van deze pagina benieuwd hoe jouw begeleider jou helpt om het voedingsplan in jouw leven te integreren?