terug
terug

Aardappel frittata met zuurkool en ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHeb je wel eens frittata gegeten? Het is oorspronkelijk een Italiaans gerecht en is ontstaan vanuit armoede. Vroeger was dit namelijk het gerecht waar alle restjes van de vorige dag voor werden gebruikt, zodat dit niet werd verspild. Zelf ben ik de Italianen hier erg dankbaar voor, want restjes of niet, het is hartstikke lekker en ook nog eens oergezond. Vandaag op de valreep, voordat de lente weer begint, een winterse variant met zuurkool. Voor extra smaak voegen we ook wat verse bieslook toe. Heb jij die al in je tuin staan? Makkelijk te onderhouden en lekker bij ontelbaar veel gerechten. Lees hieronder gauw het recept voor aardappel frittata met zuurkool.

Ingrediënten:

1 portie aardappel met ei (neem vastkokende aardappels)
1 portie zuurkool
1 appel
peper en zout
2 el verse bieslook
1 tl mosterdzaad
1 el olijfolie
water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de aardappels in dunne schijven.
  2. Kook nu de zuurkool samen met een paar eetlepels water in een pan gedurende 20 minuten.
  3. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijven, zonder ze te laten verkleuren, in zo’n 8 tot 10 minuten gaar.
  4. Stamp nu het mosterdzaad fijn in een vijzel (tenzij je mosterdzaadpoeder gebruikt) en klop dit daarna door het ei. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd als laatste de appel in dunne schijfjes.
  6. Nu is het tijd om de ovenschaal te vullen, per laag. Bijvoorbeeld eerst een laag aardappel, vervolgens appel en als laatste laag zuurkool. Herhaal dit tot de verschillende ingrediënten op zijn.
  7. Giet als laatste het eimengsel er overheen.
  8. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het gerecht in 25 tot 30 minuten gaar worden.
  9. Snijd de bieslook in kleine stukjes en gebruik deze als garnering wanneer je gerecht klaar is.

Dinner is ready, aan tafel maar! Geniet van deze aardappel frittata met zuurkool en ei. Vond je het lekker, ben je niet zo’n fan van zuurkool of zou je het gewoon graag ook op een andere manier maken? Dat kan zeker! Je kunt de zuurkool vervangen door vele andere groentes, wat je zelf lekker vindt.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page