Abrikozen – en wortelsoep met feta

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een mooi recept voor een winterse dag. Er zijn dan geen verse abrikozen te koop, maar met gedroogde abrikozen kun je dit recept ook heel goed maken. Gebruik dan (ruim) 1/3 van het gewicht dat op je lijst staat en laat ze wellen voordat je ze gebruikt. Wellen doe je door de abrikozen een nacht in water te zetten. Heb je minder tijd, dan kun je ze in gekookt water een uurtje laten staan. Gebruik 2x zoveel water als de gedroogde abrikozenwegen. Het water dat niet helemaal is opgenomen door de abrikozen kun je ook goed gebruiken. Let er wel op dat je zwavelvrije abrikozen gebruikt. Als je het recept nog pittiger wilt hebben, kun je er ook gember doorheen raspen. Dan wordt het echt een hele hete soep, die je op een koude dag goed zal verwarmen.

Ingrediënten:

1 portie feta, als alternatief kan ook ricotta worden gebruikt
1 portie groenten (wortel, pastinaak, 1 tl in blokjes gesneden ui)
1 portie abrikozen (gedroogde abrikozen een nacht laten wellen)
300 ml groentebouillon
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
½ el basilicum in reepjes gesneden
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Was de wortel en pastinaak. Schil ze en snijd ze in grove stukken. Kook alles samen met de ui in de groentebouillon in ongeveer 5 minuten tot alles zacht is.
  2. Was ondertussen de abrikozen, verwijder de pitten en maal het vruchtvless grof. Pel de knoflook en hak fijn. Maak de chilipeper schoon en snijd in kleine stukjes.
  3. Voeg abrikozen toe aan de groenten en kook het kort. Pureer alles met een blender. Breng op smaak met
  4. knoflook, chilipeper, zout en peper. Laat de soep een goede 5 minuten trekken.

  5. Snijd de kaas in blokjes en meng met de soep.
  6. Bestrooi met basilicum voor het serveren.

Tip:In plaats van kaas kun je ook een portie geroosterde pompoen- en zonnebloempitten in de soep kunnen doen.

En? Volgende keer met gember erdoor? Met het pittenmengsel is ook een prima combinatie. Voor sommigen is het even wennen om groenten te eten bij het ontbijt en soep is dan misschien ook nog een stap te ver. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, dan weet ik zeker dat het niet bij die ene keer blijft!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page