Groenten uit de airfryer

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Maak – zonder teveel moeite – superkrokante groenten met behulp van een airfryer. Dit recept kan voor veel verschillende groenten worden gebruikt. In dit recept hebben we bloemkoolroosjes gebruikt. Maak een eenvoudig beslag van roggemeel, kruiden en water om de groenten een knapperig laagje te geven, zonder dat je het hoeft te frituren.

Ingrediënten:

1 portie bloemkool, in roosjes
1 portie roggemeel (als alternatief kan boekweitmeel worden gebruikt)
½ tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
¼ tl paprikapoeder
¼ tl kurkuma
100 ml water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Doe in een kom het roggemeel, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en de kurkuma, vermeng alles goed met elkaar.
  2. Giet het water er geleidelijk bij en klop tot een dik beslag.
  3. Leg de bloemkoolroosjes in het beslag en bedek ze met een laagje.
  4. Doe de gepaneerde bloemkool in het mandje van de airfryer.
  5. Zet de airfryer op 190°C en bak 12 minuten.
  6. Haal de knapperige groenten uit de airfryer, breng op smaak met extra paprikapoeder en serveer.

Verander reguliere groenten in knapperige groenten. Eigenlijk lekker bij elk eiwit. De kruiden in het beslag geven een heerlijke smaak aan de groenten. Een gerecht dat je echt eens moet proberen!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page